Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1539
Title: | Сучасні тенденції експорту-імпорту м’яса в Україні Современные тендеции экспорта-импорта мяса в Украине. Modern tendencies of meat export and import activity in Ukraine. |
Authors: | Дацко, О.Б. Datsko, O. |
Keywords: | експорт імпорт динаміка м’ясо великої рогатої худоби свинина м'ясо птиці конкурентоспроможність продукції сальдо м’ясопродуктовий підкомплекс экспорт импорт динамика мясо крупного рогатого скота свинина мясо птицы конкурентоспособность продукции внешнеторговые операции мясопродуктовый подкомплекс export import dynamics meat cattle pork poultry competitiveness balance foreign trade under a set of meat |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Миколаївський національний аграрний університет |
Citation: | Дацко О. Б. Сучасні тенденції експорту-імпорту м’яса в Україні / О. Б. Дацко // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2013. – Вип. 4 (74), Т. 1. – С. 86-94. |
Abstract: | Наведено результати аналізу експорту-імпорту м’яса в Україні.
Розглянуто питання зовнішньоекономічних зв’язків України в контек-
сті вступу України до СОТ, впливу глобалізації і визначення ефек-
тивних форм співробітництва, які були б адекватними вимогам та
тенденціям розвитку світового сільськогосподарського виробництва
в умовах загострення продовольчої ситуації. Приведены результаты анализа экспорта–импорта мяса в Украине. Рассматривается вопрос внешнеэкономических связей Украины в контек- сте вступления Украины в ВТО и влияния глобализации на воспроизводство сельськохозяйственной продукции и определение эффективных форм сотруд- ничества, которые были бы адекватны требованиям и тенденциям развития мирового сельскохозяйственного производства в условиях обострения продо- вольственной ситуации. The analysis of exports and imports of meat in Ukraine has been made. The question of diversifi cation of foreign economic relations of Ukraine in the context of Ukraine’s joining to WTO and the impact of globalization on the reproduction that would be adequate for the requirements and trends of global agricultural production in a deterioration of the food situation have been examined. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/1539 |
Appears in Collections: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2013. - Вип. 4 (74). - Т. 1. |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
n74v4r2013t1datsko.pdf | 457,43 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.