Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/15532
Назва: | Використання смарт-технологій у функціонуванні ресторанів (на прикладі мережі ресторанів швидкого харчування «МакДональдс») |
Інші назви: | The use of smart technologies in the operation of restaurants (on the example of the chain of fast food restaurants "McDonald's") |
Автори: | Кушнірук Віктор Степанович, науковий керівник Kushniruk Viktor, scientific director Буряк, А. С. Buryak, A. |
Ключові слова: | ресторан швидке харчування смарт-технології сервіс вдосконалення blockchain мотивація restaurant fast food smart technologies service improvement motivation |
Дата публікації: | 2023 |
Бібліографічний опис: | Буряк А. С. Використання смарт-технологій у функціонуванні ресторанів (на прикладі мережі ресторанів швидкого харчування «МакДональдс») : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа»; галузь знань – 24 «Сфера обслуговування» / наук. керівник В. С. Кушнірук. Миколаїв : МНАУ, 2023. 76 с. |
Короткий огляд (реферат): | Буряк А. С. Використання смарт-технологій у функціонуванні ресторанів
(на прикладі мережі ресторанів швидкого харчування «МакДональдс»). –
Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису.
Робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра за спеціальністю 241
«Готельно-ресторанна справа». – Миколаївський національний аграрний
університет, Миколаїв, 2023.
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні основи використання
смарт-технологій у функціонуванні ресторанів, а також розроблено шляхи
удосконалення діяльності ресторану за допомогою смарт-технологій.
Дослідження було проведено на прикладі мережі ресторанів швидкого
харчування «МакДональдс» в Україні.
У першому розділі даної кваліфікаційної роботи було здійснено вивчення
теоретичних основ використання смарт-технологій у функціонуванні
ресторанів. Була розглянута сутність та основні напрямки інноваційних
технологій у сфері ресторанного сервісу, сучасні аспекти цифровізації закладів
ресторанного господарства, а також сформульовані особливості застосування
смарт-технологій у функціонуванні ресторанів.
У другому розділі даної кваліфікаційної роботи була визначена
характеристика діяльності ПІІ МакДональдс. Для цього в роботі спочатку було
проведено аналіз техніко-економічних та фінансових показників діяльності
закладу, після цього були проаналізовані особливості діяльності мережі
ресторанів швидкого харчування «МакДональдс» в Україні.
У третьому розділі кваліфікаційної роботи були розроблені шляхи
удосконалення діяльності ресторану «МакДональдс» за допомогою смарттехнологій. При цьому були розглянуті особливості застосування програми
blockchain як смарт-технології у функціонуванні ресторанів, напрямки
впровадження blockchain у діяльність ресторану «МакДональдс», та були
надані загальні рекомендації щодо впровадження blockchain у діяльність
закладів ресторанного господарства
Після розрахунку прогнозного значення приросту доходу, можна зробити
висновок, що він покриває витрачений бюджет на впровадження blockchain у
діяльність ресторану «МакДональдс».
Проєкт впровадження blockchain у діяльність ресторану «МакДональдс»
можна підвести підсумок, що доданий дохід перевищує бюджет, що вже є
позитивним знаком. Тому спланований проєкт має право на реалізацію та
відповідно підвищить прибутковість діяльності ресторану «МакДональдс».
Результати дослідження доповідалися на міжнародних та всеукраїнських
конференціях за результатами яких було опубліковані тези с загальним обсягом
0.3 умовних друкованих аркуші.
Кваліфікаційна робота викладена на 76 сторінках, містить 23 таблиць, 5
рисунків, список літератури із 50 джерел Buryak A. S. The use of smart technologies in the operation of restaurants (on the example of the chain of fast food restaurants "McDonald's"). – Qualifying scientific work on manuscript rights. Work on obtaining a bachelor's degree in specialty 241 "Hotel and restaurant business". - Mykolaiv National Agrarian University, Mykolaiv, 2023. The theoretical basis of the use of smart technologies in the functioning of restaurants was investigated in the qualification work, as well as ways of improving the restaurant's operations with the help of smart technologies were developed. The study was conducted on the example of the chain of fast food restaurants "McDonald's" in Ukraine. In the first section of this qualification work, the theoretical foundations of the use of smart technologies in the functioning of restaurants were studied. The essence and main directions of innovative technologies in the field of restaurant service, modern aspects of digitalization of restaurant establishments were considered, as well as the specifics of the application of smart technologies in the functioning of restaurants were formulated. In the second section of this qualification work, the characteristics of McDonald's FDI activities were determined. To do this, the work first analyzed the technical, economic and financial indicators of the institution's activity, after which the peculiarities of the McDonald's fast food restaurant chain in Ukraine were analyzed. In the third section of the qualification work, ways to improve the operations of the McDonald's restaurant using smart technologies were developed. At the same time, the specifics of using the blockchain program as a smart technology in the operation of restaurants were considered, the directions of blockchain implementation in the operation of the McDonald's restaurant, and general recommendations for the implementation of blockchain in the operation of restaurant establishments were given. After calculating the forecast value of the increase in income, it can be concluded that it covers the spent budget for the implementation of blockchain in the activities of the McDonald's restaurant. The project of introducing blockchain into the operations of the McDonald's restaurant can be concluded that the added revenue exceeds the budget, which is already a positive sign. Therefore, the planned project has the right to be implemented and, accordingly, will increase the profitability of the McDonald's restaurant. The results of the research were reported at international and all-Ukrainian conferences, based on the results of which theses were published with a total volume of 0.3 conditional printed sheets The qualification work is laid out on 76 pages, contains 23 tables, 5 figures, a list of literature from 50 sources. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/15532 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет менеджменту) Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Буряк Анастасія Сергіївна_пт.pdf | 1,18 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.