Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16345
Назва: Дослідження ефективності роботи системи НАССР в умовах молокопереробного заводу ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв
Автори: Тимофіїв, М. М., науковий керівник
Малишева, Я.
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Малишева Я. Дослідження ефективності роботи системи НАССР в умовах молокопереробного заводу ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв : кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 152 – «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» / наук. керівник М. Тимофіїв. Миколаїв : МНАУ, 2023. 93 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота викладена на 92 сторінках комп’ютерного тексту з 1,5 міжрядковим інтервалом. Для повного розкриття теми використано 14 таблиць, 7 рисунків та 53 бібліографічних джерела. Робота складається із вступу, огляду літератури, опису матеріалів, умов та методик виконання роботи, результатів власних досліджень, висновків, пропозицій, списку використаної літератури. Ключові слова: молоко, молочні продукти, виробництво, десерт сирковий, система НАССР, підприємство, молокопереробний завод, небезпека, небезпечні чинники, критична контрольна точка, технологічна схема, моніторинг, коригувальні дії, економічна ефективність. Тема: «Дослідження ефективності роботи системи НАССР в умовах молокопереробного заводу ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв». Об’єктом дослідження є система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок на молокопереробному підприємстві ПрАТ “Лакталіс-Миколаїв” на прикладі десерту сиркового. Предмет дослідження – аналіз технологічних процесів виробництва десерту сиркового за системою НАССР, а також етапів розробки та впровадження цієї системи на підприємстві та доведення її ефективності Метою досліджень є встановлення ефективності роботи системи НАССР в умовах молокопереробного заводу ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв». Галузь застосування результатів дослідження: підприємства харчової промисловості, зокрема молокопереробні виробництва. Завдання дипломної роботи:  охарактеризувати молоко, як основну сировину для виробництва молочної продукції;  визначити основи роботи системи НАССР та етапи її впровадження на молокопереробне підприємство;  скласти технологічну схему виготовлення досліджуваного десерту сиркового;  провести аналіз процесу виготовлення десерту сиркового відповідно до засад системи НАССР (визначення небезпечних чинників, ККТ, моніторингових та коригувальних заходів);  дослідити технологічний процес виробництва десерту сиркового на відповідність вимогам системи НАССР (органолептичний, фізико-хімічний та мікробіологічний аналіз);  розрахувати економічну ефективність впровадження системи НАССР на підприємстві ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв»;  визначити загальну інформацію з питань охорони праці, безпеки в надзвичайних ситуаціях та охорони довкілля на підприємстві ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв». Результати досліджень опубліковано у збірці тез IX Міжнародної науково-практичної конференції: Modern problems of science, education and society [26]. Відповідно до проведених розрахунків рентабельність виробництва кисломолочної продукції на підприємстві ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв» за 2022 рік дорівнює 82,28 % Таким чином, аналізуючи всі результати досліджень відзначаємо ефективність роботи системи НАССР на підприємстві ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв». За рахунок впровадження системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок підприємство виробляє безпечну продукцію, яка є високої якості відповідно до норм та вимог державних стандартів, що дозволяє бути лідерами на українському ринку та конкурувати в світі [5].
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16345
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Малишева.pdf181,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.