Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1669
Title: | Трепел в рационе молодняка крупного рогатого скота Трепел в раціоні молодняку великої рогатої худоби. Trepel in the ration of young cattle. |
Authors: | Радчиков, В.Ф. Шнитко, Е.А. Шнітко, Е.А. Radchikov, V. Shnitko, E. |
Keywords: | бычки трепел рацион кровь приросты gobies tripoli diet blood gains бички раціон кров прирости |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Миколаївський національний аграрний університет |
Citation: | Радчиков В. Ф. Трепел в рационе молодняка крупного рогатого скота / В. Ф. Радчиков, Е. А. Шнитко // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2012. – Вип. 4 (70), Т. 2, Ч. 2. – С. 132-136. |
Abstract: | Установлено, что использование трепела в кормлении молодняка крупного
рогатого скота оказывает положительное влияние на физиологическое
состояние животных, о чем свидетельствует морфо-биохимический состав
крови. Наиболее эффективной нормой ввода трепела в состав комбикормов для
молодняка крупного рогатого скота является: КР-1 – 1,5 %, КР-2 – 2 %, КР-3 – 2-
2,5 % Встановлено,що використання трепелу в годівлі молодняку великої рогатої худоби має позитивний вплив на фізіологічний стан тварин, про що свідчить морфо-біохімічний склад крові. Найбльш ефективною нормою введення трепелу у склад комбікормів для молодняку великої рогатої худоби є: КР-1 – 1,5%, КР-2 – 2%, КР-3 – 2-2,5% It is determined that the use of tripoli for feeding young cattle has a positive effect on the physiological state of animals, as evidenced by morphological and biochemical composition of blood. The most effective rate of implementation of tripoli in a diet for young cattle is: KR-1 – 1,5%, KR-2 – 2%, KR-3 – 2-2,5%. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/1669 |
Appears in Collections: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2012. - Вип. 4 (70). - Т. 2. - Ч. 2. |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
радчиков.PDF | 3,77 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.