Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1674
Назва: Якісні показники м’ясо-сальної продукції молодняку свиней породи ландрас за різних методів розведення
Качественные показатели мясосальной продукции молодняка свиней породы ландрас при разных методах разведения.
Qualitative indicators meat-fat productivity landrace breed piglets at different methods of cultivation.
Автори: Топіха, Віра Сергіївна
Лихач, Вадим Ярославович
Лихач, Анна Василівна
Топиха, Вера Сергеевна
Лихач, Вадим Ярославович
Лихач, Анна Васильевна
Topyha, Vera
Likhach, Vadym
Likhach, Anna
Ключові слова: свині
порода ландрас
схрещування
якість м’яса
pigs
Landrace breed
mating
quality meat, fat
свиньи
порода ландрас
скрещивания
качество мяса, сала
Дата публікації: 2012
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Топіха В. С. Якісні показники м’ясо-сальної продукції молодняку свиней породи ландрас за різних методів розведення / В. С. Топіха, В. Я. Лихач, А. В. Лихач // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2012. – Вип. 4 (70), Т. 2, Ч. 2. – С. 157-162.
Короткий огляд (реферат): У статті наведено результати аналізу фізико-хімічного складу м’яса та сала помісного молодняку, отриманого в результаті прямих та реципрокних схрещувань свиней порід ландрас, велика біла та дюрок. Встановлено, що схрещування та відгодівля до живої маси 120 кг вплинули на покращення якісних показників м’яса, які підвищують смакові та поживні якості м’яса взагалі, а шпик свиней всіх піддослідних груп відноситься до щільної консистенції з добрими показниками засвоєння.
В статье приведены результаты анализа физико-химического состава мяса и сала помесного молодняка, полученного в результате прямых и реципрокных скрещиваний свиней пород ландрас, крупная белая и дюрок. Установлено, что скрещивание и откорм до живой массы 120 кг повлияли на улучшение качественных показателей мяса, которые повышают вкусовые и питательные качества мяса вообще, а шпик свиней всех подопытных групп относится к плотной консистенции с хорошими показателями усвоения.
The results of the analysis of physical and chemical composition of meat and fat landed calves resulting from direct and reciprocal crosses pig breeds Landrace, Large White and Duroc are given in the article. It is found that the cross and fattening up of live weight of 120 kg affected meat quality improvements that enhance taste and nutritional quality of meat in general, and bacon pigs of all experimental groups refers to a dense consistency with good digestion.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1674
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2012. - Вип. 4 (70). - Т. 2. - Ч. 2.
Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
топиха.PDF3,77 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.