Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1685
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВолощук, В. М.-
dc.contributor.authorІванов, В. О.-
dc.contributor.authorПогрібна, Н. М.-
dc.contributor.authorИванов, В. А.-
dc.contributor.authorПогребная, Н. М.-
dc.contributor.authorVoloshchuk, V.-
dc.contributor.authorIvanov, V.-
dc.contributor.authorPohribna, N.-
dc.date.accessioned2015-05-12T06:49:46Z-
dc.date.available2015-05-12T06:49:46Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationВолощук В. М. М’ясні якості кнурців різного рівня стрес-схильністі / В. М. Волощук, В. О. Іванов, Н. М. Погрібна // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2015. - Вип. 1 (82). – С. 166-170.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/1685-
dc.description.abstractСтупінь стійкості свиней до стресу має велике значення для про- гнозування їх продуктивності та проведення відповідної селекційної роботи.У статті представлено м’ясні якості кнурців великої білої поро- ди та ландрас французької селекції за різною стресосхильністю (I – стресостійкі, II – стресосумнівні і III – стреосхильні). Встановлено, що найкращі м’ясні якості серед кнурців породи ландрас були влас- тиві стресостійким тваринам (I група), а найгірші – стресосхильним (III група). Аналізуючи м’ясні якості в розрізі класу розподілу, відмі- чаємо зокрема, кнурці породи ландрас класу М + вірогідно (Р<0,001) переважали своїх ровесників класу М 0 і М- за площею «м’язового ві- чка» на 12,04 і 14,91%, відповідно. Кнурці великої білої породи класу М+ вірогідно (Р<0,001) переважали своїх ровесників класу М 0 і М- за площею «м’язового вічка» на 11,95 і 14,4%, відповідно. У кнурців кла- су М+ спостерігається тенденція до збільшення маси задньої третини напівтуші та зменшення маси внутрішнього жиру.ru
dc.description.abstractСтепень устойчивости свиней к стрессу имеет большое значение для про- гнозирования их производительности и проведения соответствующей селек- ционной работы. В статье представлены мясные качества хряков крупной белой породы и ландрас французской селекции по разной стресс склонностью (I – стресс устойчивые, II – стресс сомнительные и III – стресс склонные). Установлено, что лучшие мясные качества среди хряка породы ландрас были свойственны стресс устойчивым животным (I группа), а худшие – стресс склонным (III груп- па). Анализируя мясные качества в разрезе класса распределения отмечаем, в частности, хрячки породы ландрас класса М + достоверно (Р<0,001) превос- ходили своих сверстников класса М 0 и М- по площади «мышечного глазка» на 12,04 и 14,91% соответственно. Кабанчики крупной белой породы класса М + достоверно (Р<0,001) превосходили своих сверстников класса М 0 и М- по площади «мышечного глазка» на 11,95 и 14,4%, соответственно. В хрячков класса М+ наблюдается тенденция к увеличению массы задней трети полутуши и уменьшение массы внутреннего жира.-
dc.description.abstractThe degree of resistance to stress pigs is of great importance for the prediction of their performance and the implementation of appropriate breeding. The article presents the meat quality of boars of Large White breed and Landrace French selection with different stress inclination (I – stress resistant, II – stress and questionable III – stress-prone). It was found that the best meat quality among Landrace boar were characterized by stress resistance of animals (I group), and the worst-stress prone (III group). Analyzing the meat quality by class distribution note, in particular, pig breeds Landrace class М + was signifi cantly (P<0.001) were superior to their peers class М 0 and М - on 12.04 and 14.91%, respectively. Large White breed pig class M+ was signifi cantly (P<0.001) superior to their peers class М 0 and М - on 11.95 and 14.4%, respectively. In the boar class M + tends to increase in weight of the posterior third sides and weight reduction of body fat.-
dc.language.isootherru
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетru
dc.subjectкнурціru
dc.subjectм’ясні якостіru
dc.subjectстресосхильністьru
dc.subjectвелика біла породаru
dc.subjectландрас французької селекціїru
dc.subjectкласи розподілуru
dc.subjectкабанчикиru
dc.subjectмясные качестваru
dc.subjectстресосхильнистьru
dc.subjectкрупная белая породаru
dc.subjectландрас французской селекцииru
dc.subjectклассы распределенияru
dc.subjectknurtsiru
dc.subjectmeat qualityru
dc.subjectstresoshylnistru
dc.subjectlarge white breed Landrace French breeding classes distributionru
dc.titleМ’ясні якості кнурців різного рівня стрес-схильністіru
dc.titleМясные качества хрячков различной степени стресс-склонности.-
dc.titleMale pigs’ meat quality according to the different levels of stress susceptibility.-
dc.typeOtherru
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2015. - Вип. 1 (82).

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n82v1r2015Voloshchuk.pdf317,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.