Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/17245
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Повод, Микола Григорович | - |
dc.contributor.author | Povod, Mykola Hryhorovych | - |
dc.contributor.author | Андрєєва, Діана Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Andrieieva, Diana | - |
dc.contributor.author | Рябова, Діана Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Лихач, Анна Василівна | - |
dc.contributor.author | Likhach, Anna | - |
dc.contributor.author | Дещенко, Олександр Сергійович | - |
dc.contributor.author | Лихач, Вадим Ярославович | - |
dc.contributor.author | Likhach, Vadym | - |
dc.contributor.author | Бондарська, Олександра Михайлівна | - |
dc.contributor.author | Рєзніченко, Володимир Ігорович | - |
dc.date.accessioned | 2024-04-04T07:18:27Z | - |
dc.date.available | 2024-04-04T07:18:27Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Передвоєнний стан вітчизняного свинарства / М. Г. Повод, Д. М. Андрєєва, А. В. Лихач // Вісник Полтавської державної аграрної академії. 2022. No2. С. 175–185. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/17245 | - |
dc.description.abstract | The article presents the results of the analysis of the current, pre-war state of domestic pig breeding as an important industry in the general structure of agricultural production in the country. Data on the state of the pig industry in Ukraine from 1981 to 2020 are taken into account and analyzed. The solution to the problem of increasing meat production and increasing the level of meat supply to the population largely depends on the development of pig breeding, the features of which make it possible to increase the number of pigs in the shortest possible time and achieve the required meat production. After all, in crisis situations, pig breeding often became the main source of rapid growth in meat production. In addition, pig breeding is one of the key branches that provide Ukraine with meat and fat products. In Ukraine, it is represented by producers of two categories –the homestead sector and industrial pig farms. There is a sharp decline in the number of pigs in the homestead sector, in contrast to the industrial sector. The number of pigs in Ukraine changed in different ways, the main reasons for the significant reduction in the number of pigs in the country include the disparity in prices for agricultural and industrial products; raise in feed prices; the inability of most domestic producers to use the latest technologies for keeping and fattening pigs; liquidation of specialized pig farms (up to 300 sows); saturation of the domestic market with raw materials of foreign production; reduction of state support; complications of the epizootiology situation (ASF); a difficult economic situation of ordinary Ukrainians. During the analyzed years, the least pork was produced in 2020, where the main reason for this phenomenon was adverse weather conditions and the global and national economic crisis caused by the massive pandemic of the coronavirus COVID-19. At the present stage in Ukraine the task is to radically revive the pig industry and transfer it to industrial technology, as well as to ensure that it can provide cheap, high quality and competitiveproducts. To do this, our country has the necessary breeding gene pool and breeding base of pigs, fertile land to form an appropriate fodder base, as well as a highly qualified potential of scientists and producers for the rational management of the pig industry. | uk_UA |
dc.description.abstract | У статті представлено результати аналізу сучасного, передвоєнного стану вітчизняного свинарства як важливої галузі у загальній структурі сільськогосподарського виробництва країни. Враховані та проаналізовані дані щодо стану галузі свинарства в Україні за 1981–2020рр. Вирішення проблеми зростання виробництва м’яса та підвищення рівня забезпечення населення м’ясною продукцією, значною мірою, залежать від розвитку свинарства, особливості якого дають змогу в найкоротші строки забезпечити збільшення поголів’я свиней і досягти необхідного обсягу виробництва м’яса. Адже у кризових ситуаціях саме воно нерідко ставало головним джерелом швидкого нарощування обсягів виробництва м’яса. Крім того, свинарство є однією з ключових галузей, що забезпечує Україну м’ясо-сальною продукцією. Свинарство в Україні представлено виробниками двох категорій –присадибним сектором та промисловими свиногосподарствами. Упродовж останніх років відмічається стрімке скорочення поголів’я свиней у присадибному секторі на відміну від промислового сектору. Чисельність свиней в Україні змінювалася по-різному, до основних причин суттєвого скорочення поголів’я свиней у країні слід віднести: диспаритет цін на сільськогосподарську тапромислову продукцію; зростання цін на корми; неспроможність більшості вітчизняних товаровиробників застосовувати новітні технології утримання та відгодівлі свиней; ліквідація спеціалізованих свинарських господарств (до 300 свиноматок); насичення вітчизняного ринку сировиною іноземного виробництва; скорочення обсягів державної підтримки; ускладнення епізоотологічної ситуації (АЧС); скрутне економічний стан пересічних українців. Упродовж проаналізованих років найменше було вироблено свинини за 2020рік, де основною причиною цього явища були несприятливі погодні умови, світова та державна економічна криза, спричинена масовою пандемією коронавірусу COVID-19. На сучасному етапі в Україні ставиться завдання радикально відродити галузь свинарства та перевести її на індустріальну технологію, а також досягти того, щоб вона могла давати дешеву, високоякісну та конкурентоспроможну продукцію. Для цього в нашій країні є необхідний племінний генофонд та племінна база свиней, вона має родючі землі для формування відповідної кормової бази, а також висококваліфікований потенціал науковців і виробників для раціонального ведення галузі свинарства | - |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | pig breeding | uk_UA |
dc.subject | livestock | uk_UA |
dc.subject | pork | uk_UA |
dc.subject | agricultural enterprises | uk_UA |
dc.subject | households | uk_UA |
dc.subject | demand | uk_UA |
dc.subject | imports | uk_UA |
dc.subject | price situation | uk_UA |
dc.subject | meat consumption | uk_UA |
dc.subject | свинарство | uk_UA |
dc.subject | поголів’я | uk_UA |
dc.subject | свинина | uk_UA |
dc.subject | сільськогосподарські підприємства | uk_UA |
dc.subject | господарства населення | uk_UA |
dc.subject | попит | uk_UA |
dc.subject | імпорт | uk_UA |
dc.subject | цінова ситуація | uk_UA |
dc.subject | споживання м’яса | uk_UA |
dc.subject | виробництво | uk_UA |
dc.title | Передвоєнний стан вітчизняного свинарства | uk_UA |
dc.title.alternative | Pre-war state of domestic pig breeding | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Статті (Факультет ТВППТСБ) Статті аспірантів МНАУ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
document.pdf | 1,21 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.