Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/17296
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСтамат, Вікторія Михайлівна-
dc.contributor.authorStamat, Viktoriia-
dc.contributor.authorШаркова, В. Ю.-
dc.contributor.authorSharkova, Valeriia-
dc.date.accessioned2024-04-05T10:46:58Z-
dc.date.available2024-04-05T10:46:58Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationСтамат В. М., Шаркова В. Ю. Розвиток маркетингу ресторанного бізнесу в Україні. Modern Economics. 2024. № 43(2024). С. 110-117. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V43(2024)-15.uk_UA
dc.identifier.citationStamat V., Sharkova V. (2024). Development of Restaurant Business Marketing in Ukraine. Modern Economics, 43(2024), 110-117. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V43(2024)-15.-
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/17296-
dc.description.abstractМаркетинг є важливою частиною будь-якого бізнесу, але в ресторанному бізнесі він відіграє особливо важливу роль. Ресторани конкурують за увагу клієнтів у галузі, де є багато варіантів вибору. Ефективний маркетинг може допомогти ресторанам виділитися з конкурентів і залучити нових клієнтів. Маркетинг в ресторанному бізнесі в Україні розвивається впродовж кількох десятиліть. У 1990-х роках основними інструментами маркетингу були реклама в друкованих ЗМІ та телебаченні. У 2000-х роках популярність набули Інтернет-маркетинг, такі як контекстна реклама та соціальні мережі. У 2010-х роках ресторани стали використовувати такі інструменти, як таргетинг, персоналізований маркетинг та маркетинг у реальному часі. Сьогодні маркетинг в ресторанному бізнесі в Україні є комплексним і багатогранним. Ресторани використовують широкий спектр інструментів, щоб досягти своїх цілей, таких як залучення нових клієнтів, підвищення лояльності існуючих клієнтів та збільшення продажів.uk_UA
dc.description.abstractThe restaurant business is an industry that is constantly evolving and adapting to changes in society. In Ukraine, this process is particularly rapid as the country goes through a period of economic and political change. Changes in consumer preferences have had a significant impact on the restaurant business. Customers have become more demanding and are looking for new, interesting dining experiences. Restaurants must be prepared to meet these demands by offering a wide range of dishes and services. Growing competition is also an important factor affecting the restaurant business. The number of restaurants in Ukraine's major cities is constantly growing, so restaurants need to find ways to stand out from the competition. In the face of these changes, restaurants need to implement new marketing strategies that will allow them to remain competitive and successful. Purpose. The main objective of the study is to provide a comprehensive analysis of the development of marketing strategies in the restaurant industry in Ukraine. The study examines the implementation of modern marketing tools, from the use of social networks to innovative approaches. Results. The study revealed a significant shift in marketing strategies in the Ukrainian restaurant sector. The use of social media for promotion has increased, indicating the growing importance of digital presence. Aroma marketing is proving to be an innovative and influential tool that enhances the dining experience. Loyalty programs combined with creative approaches to customer engagement are promising trends. The results underscore the adaptability of restaurants to modern marketing trends, contributing to improved customer engagement and sustainable profit growth. Conclusions. In conclusion, the dynamic environment of the restaurant business in Ukraine requires a strategic shift in marketing practices. The integration of technology and innovative approaches is proving to be the key to competitiveness and consumer appeal. Establishments that emphasize digital interaction, use sensory marketing, and develop customer loyalty are poised for success. The findings encourage industry players to adopt modern marketing trends for sustainable growth and sustainability in a dynamic market environment.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectмаркетингuk_UA
dc.subjectстратегіїuk_UA
dc.subjectсоціальні мережіuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectлояльність клієнтівuk_UA
dc.subjectконкуренціяuk_UA
dc.subjectспоживчі уподобанняuk_UA
dc.subjectеволюціяuk_UA
dc.subjectукраїнський ринокuk_UA
dc.titleРозвиток маркетингу ресторанного бізнесу в Україніuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of Restaurant Business Marketing in Ukraineuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Modern Economics. - 2024. - Вип. 43
Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
stamat.pdf291,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.