Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1750
Title: | Забезпечення інтенсифікації відтворення поголів’я в свинарстві Обеспечение интенсификации воспроизводства поголовья в свиноводстве. Providing of improved reproduction of pig livestock. |
Authors: | Ульянченко, О. В. Трончук, А. І. Церенюк, М. В. Ульянченко, А. В. Трончук, А. И. Церенюк, М. В. Uliyanchenko, O. Tronchuk, A. Tserenyuk, M. |
Keywords: | економічна ефективність рентабельність свинарство товарна продукція диверсифікація экономическая эффективность рентабельность свиноводство товарная продукция диверсификация economic efficiency profitability pig commercial products diversification |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | Миколаївський національний аграрний університет |
Citation: | Ульянченко О. В. Забезпечення інтенсифікації відтворення поголів’я в свинарстві / О. В. Ульянченко, А. І. Трончук, М. В. Церенюк // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2015. - Вип. 2 (84), Т. 2. – С. 71-77. |
Abstract: | Проаналізовано структуру реалізації продукції свинарства в ДПДГ
«Гонтарівка» ІТ НААН. Встановлено, що підвищення реалізаційної живої маси
поросят, дозволить підвищити рентабельність виробництва і, відповідно,
створить можливість для зниження реалізаційної ціни за один центнер живої маси
поросят для продажу населенню, що, в свою чергу, дозволить підвищити
рентабельність виробництва в господарствах населення. Проанализирована структура реализации продукции свиноводства в ГПОХ «Гонтаровка» ИЖ НААН. Установлено, что повышение реализационной массы поросят позволит повысить рентабельность производства и, соответственно, создаст возможность для снижения реализационной цены за один центнер живой массы поросят для продажи населению, что в свою очередь позволит повысить рентабельность производства в хозяйствах населения. The structure of the implementation of pork products in SPRF "Gontarivka" is analyzed. It was found that the increase in mass of realizable pigs will improve the profitability of production and, accordingly, will make it possible to reduce the sale price for hundredweight live weight of pigs for sale to the public, which in turn will improve the profitability of production in households. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/1750 |
Appears in Collections: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2015. - Вип. 2 (84). - Т. 2. |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
n84v2r2015t2ulyanchenko.pdf | 1,62 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.