Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18192
Title: Вплив біопрепаратів на продуктивність та використання вологи рослинами ячменю озимого в умовах Південного Степу України
Authors: Кувшинова, Анна Олександрівна
Kuvshinova, Anna
Keywords: ячмінь озимий
біопрепарати
продуктивність
водоспоживання.
winter barley
biological preparations
productivity
water consumption
Issue Date: 2024
Citation: Кувшинова А. О. Вплив біопрепаратів на продуктивність та використання вологи рослинами ячменю озимого в умовах Південного Степу України. Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 30-31 травня 2024 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2024. С. 81-84. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-25.
Abstract: У Південному Степу України аграрний сектор надає першочергового значення виробництву зерна. Пшениця виділяється як домінуюча культура серед різноманітних культивованих рослин цього регіону. На заміну пшениці ярій значну частину посівів займає ячмінь озимий. Поєднання озимого та ярого сприяє зростанню обох культур, забезпечуючи різноманітний і високий врожай [1]. Для інтенсифікації виробництва зерна та повного використання біологічного потенціалу сортів ячменю ярого в сучасний час актуальним є розвиток ресурсозберігаючих технологій вирощування. Степова зона України представляє складні умови для сільськогосподарських культур, оскільки підвищення температури та посуха обмежують їх продуктивність, позбавляючи їх вологи. Серед вирішальних факторів успішного вирощування рослин займає значну роль волога, але коли мова заходить про технологію вирощування ячменю озимого, одним з ключових елементів, який не можна забувати, є підживлення, оскільки воно відіграє значну роль у розвитку усіх сільськогосподарських культур.
In the Southern Steppe of Ukraine, the agricultural sector attaches primary importance to grain production. Wheat stands out as the dominant crop among the diverse cultivated plants of this region. In place of spring wheat, a significant part of crops is occupied by winter barley. The combination of winter and spring contributes to the growth of both crops, ensuring a diverse and high yield [1]. For the intensification of grain production and the full use of the biological potential of spring barley varieties, the development of resource-saving growing technologies is relevant in modern times. The steppe zone of Ukraine presents difficult conditions for agricultural crops, as rising temperatures and drought limit their productivity by depriving them of moisture. Among the decisive factors for successful plant growth, moisture plays a significant role, but when it comes to the technology of growing winter barley, one of the key elements that cannot be forgotten is nutrition, as it plays a significant role in the development of all agricultural crops.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18192
-
https://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-25
Appears in Collections:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2024
Статті (Факультет агротехнологій)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
81-84.pdf749,78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.