Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18202
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛюта, Ірина Миколаївна-
dc.contributor.authorLyuta, Iryna-
dc.date.accessioned2024-05-31T11:18:58Z-
dc.date.available2024-05-31T11:18:58Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЛюта І. М. Вплив двоетапної вітрифікації на життєздатність коров’ячих ембріонів, отриманих різними способами. Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 30-31 травня 2024 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2024. С. 93-95. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-29.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18202-
dc.identifier.uri--
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-29-
dc.description.abstractУ тезах викладено результати досліджень впливу двоетапної вітрифікації на виживаність ембріонів великої рогатої худоби української червоно-рябої молочної породи, отриманих методами in vitro та in vivo. В ході досліджень встановлено, що розвиток ембріонів великої рогатої худоби, отриманих шляхом in vivo, після двоетапної вітрифікації був кращим, ніж розвиток ембріонів корів, отриманих поза організмом (32,6% - 28/86 проти 6,9% – 5/72, р<0,001). Встановлено, що стадії експандованої бластоцисти, що вийшла із зони пелюциду, досягли 20,9% (33/158) усіх розморожених ембріонів після їх двоетапної вітрифікації, отриманих обома методами, стадії бластоцисти, що виходить із зони пелюциду – 32,3% (51/158).uk_UA
dc.description.abstractThe theses present the results of studies of the effect of two-stage vitrification on the survival of embryos of cattle of the Ukrainian red-speckled dairy breed obtained by in vitro and in vivo methods. In the course of research, it was established that the development of cattle embryos obtained in vivo after two-stage vitrification was better than the development of cow embryos obtained outside the body (32.6% - 28/86 versus 6.9% - 5/72, p<0.001). It was established that the expanded blastocyst stage, emerging from the zona pellucida, reached 20.9% (33/158) of all thawed embryos after their two-stage vitrification obtained by both methods, the blastocyst stage emerging from the zona pellucida reached 32.3% (51 /158).-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectкріоконсерваціяuk_UA
dc.subjectвітрифікаціяuk_UA
dc.subjectрозморожуванняuk_UA
dc.subjectембріони великої рогатої худобиuk_UA
dc.subjectякість ембріонівuk_UA
dc.subjectвиживаністьuk_UA
dc.subjectcryopreservationuk_UA
dc.subjectvitrificationuk_UA
dc.subjectthawinguk_UA
dc.subjectbovine embryosuk_UA
dc.subjectembryo qualityuk_UA
dc.subjectsurvivaluk_UA
dc.titleВплив двоетапної вітрифікації на життєздатність коров’ячих ембріонів, отриманих різними способамиuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2024
Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
93-95.pdf686,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.