Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18377
Назва: Категоріальне поле дослідження проблеми морального виховання школярів
Автори: Короленко, Віктор Леонтійович
Korolenko, Viktor
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Короленко В. Категоріальне поле дослідження проблеми морального виховання школярів. Педагогічний дискурс. 2015. Вип. 18. С. 106-110.
Короткий огляд (реферат): У статті на основі аналізу психологічних і педагогічних джерел схарактеризовано моральні категорії. Доведено важливість впливу морального виховання на загальне виховання дітей шкільного віку. Підкреслюється здатність ефективного використання сучасних педагогічних знань. Результати проведеного дослідження вказують на необхідність роз’яснення дітям моральних категорій, що сприятимуть прагненню підростаючої особистості до морального вдосконалення. Проведене дослідження свідчить, що моральне виховання – процес, спрямований на розвиток цілісної особистості дитини (любов до Батьківщини, позитивне ставлення до суспільства, колективу, людей, до праці, обов’язку). Основою морального виховання є соціально необхідні вимоги суспільства, стимулюючі особистісні якості кожної дитини такі, як борг, честь, совість, гідність. Моральне виховання – один з головних компонентів освітнього процесу в школі. Цілеспрямована педагогічна діяльність сприяє розвитку моральних якостей особистості і допомагає її знайти своє місце в соціумі (використовуючи отримані знання і здібності в житті).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18377
Розташовується у зібраннях:Статті (Інженерно-енергетичний факультет)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
0peddysk_2015_18_22.pdf255,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.