Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18581
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Юлевич, Олена Іванівна, науковий керівник | - |
dc.contributor.advisor | Ulevich, Olena, scientific director | - |
dc.contributor.author | Данилюк, М. | - |
dc.date.accessioned | 2024-08-22T07:33:18Z | - |
dc.date.available | 2024-08-22T07:33:18Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Данилюк М. Дослідження впливу складу закваски на пробіотичні властивості йогуртів з овечого молока в умовах ПрАТ "Лакталіс-Миколаїв" : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівн. О. Юлевич. Миколаїв : МНАУ, 2024. 46 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18581 | - |
dc.description.abstract | Тема кваліфікаційної роботи: «Дослідження впливу складу закваски на пробіотичні властивості йогуртів з овечого молока в умовах ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв»». Ключові слова: йогурт, овече молоко, закваски, пробіотичний продукт, реологічні властивості, кислотостійкість. Кваліфікаційна робота виконана на 46 сторінках друкованого тексту. Складається з чотирьох розділів: огляд літератури; матеріали, умови і методика виконання роботи; результати досліджень; охорона праці. Робота містить 6 таблиць і 4 рисунка. Список використаної літератури містить 40 бібліографічних джерел. Об’єктом дослідження є зразки йогурту, виготовлені з овечого молока. Предмет дослідження – фізико-хімічні, мікробіологічні та пробіотичні властивості йогуртів з овечого молока із застосуванням традиційної йогуртової, а також комбінованої заквасок з додаванням Bifidobacterium bifidum. Метою дослідження був аналіз впливу складу закваски на пробіотичні властивості йогуртів отриманих з овечого молока. Для реалізації зазначеної мети були поставлені наступні завдання: - провести дослідження фізико – хімічних показників молока та йогуртів, одержаних на його основі; - проаналізувати реологічні властивості йогуртів (вологоутримуюча здатність, синерезис та уявна в`язкість); - дослідити пробіотичні властивості отриманого продукту, а саме: оцінити зміну кількості КУО в зразках йогуртів в процесі зберігання, охарактеризувати зростання титрованої кислотності йогуртів в процесі сквашування, здійснити аналіз кислотостійкості пробіотичних штамів у дослідних зразках; - провести дослідження органолептичних показників йогуртів; - скласти технологічну схему отримання овечого йогурту з пробіотичними властивостями. У результаті проведеного дослідження було встановлено найоптимальніше співвідношення заквасочних культур L. bulgaricus : S. thermophilus: Bifidobacterium bifidum, яке сприятиме утворенню йогурту з кращими пробіотичними властивостями і споживчими характеристиками. На основі цього було складено технологічну схему виготовлення даного продукту з використанням вищезазначених мікроорганізмів. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.title | Дослідження впливу складу закваски на пробіотичні властивості йогуртів з овечого молока в умовах ПрАТ "Лакталіс-Миколаїв" | uk_UA |
dc.type | Preprint | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_Данилюк.pdf | 459,72 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.