Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18586
Title: Оцінка ефективності застосування пробіотику Biolatic D-500 (Royal Feed) у годівлі поросят в умовах СГПП «Техмет-Юг»
Authors: Стабніков, Віктор Петрович, науковий керівник
Крамаренко, Олександр Сергійович, науковий керівник
Kramarenko, Alexander, scientific director
Мельник, О.
Issue Date: 2024
Citation: Мельник О. Оцінка ефективності застосування пробіотику Biolatic D-500 (Royal Feed) у годівлі поросят в умовах СГПП «Техмет-Юг» : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівн. В. Стабніков, О. Крамаренко. Миколаїв : МНАУ, 2024. 46 с.
Abstract: Кваліфікаційну роботу виконано на 46 сторінках друкованого тексту, з використанням 29 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. До роботи внесено 9 таблиць і один рисунок. Тема роботи: «Оцінка ефективності застосування пробіотику Biolatic D-500 (Royal Feed) у годівлі поросят в умовах СГПП «Техмет-Юг». Ключові слова: пробіотик, поросята, годівля, приріст, мікрофлора, травний тракт. Предметом досліджень був пробіотик Biolatic D-500 (Royal Feed) та його вплив на показники росту і розвитку підсисних та відлучених поросят в умовах СГПП «Техмет-юг». Об’єктами дослідження були підсисні та відлучені поросята породи велика біла. Групи дослідних поросят формувались за методикою груп-аналогів з урахуванням походження, живої маси, віку, статі, а також енергії росту. Для визначення показників росту і розвитку поросят по завершенні кожного періоду у ранкові години до годівлі здійснювалося індивідуальне зважування тварин. Швидкість росту організму визначали за величиною абсолютного приросту, а напруженість росту – за величиною відносного приросту. Метою дослідження було оцінка ефективності застосування пробіотику Biolatic D-500 (Royal Feed) на продуктивні якості підсисних та відлучених поросят. Для реалізації зазначеної мети було поставлено такі завдання: - проаналізувати показники середньодобових приростів поросят; - проаналізувати показники середньодобових приростів поросят в різні періоди; - оцінити вплив пробіотику Biolatic D-500 (Royal Feed) на величину середньодобових приростів поросят в різні періоди розвитку. Дослідження проводилось на базі СГПП «Техмет-Юг» у 2024 році; - визначити витрату кормів на одиницю приросту поросят за застосування пробіотику Biolatic D-500 (Royal Feed). Використанні пробіотику Biolatic D-500 (Royal Feed) у кількості 4 мл/гол забезпечує збільшення середньодобових приростів поросят в межах 580-630 г, знижує витрату кормових одиниць на 1 кг приросту поросят на 16,1%, суттєво впливає на здоров’я тварин, покращуючи їхнє травлення та збільшує засвоюваність поживних речовин корму.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18586
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КР_Мельник.pdf422,66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.