Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18636
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Трибрат, Руслан Олександрович, науковий керівник | - |
dc.contributor.advisor | Tribrat, Ruslan, scientific director | - |
dc.contributor.author | Ященко, Л. | - |
dc.date.accessioned | 2024-09-07T05:40:18Z | - |
dc.date.available | 2024-09-07T05:40:18Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Ященко Л. Технологія виробництва кисломолочних напоїв в умовах ПРАТ «ЛАКТАЛІС- МИКОЛАЇВ» м. Миколаїв : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 – «Хaрчoвi технoлoгiї» / наук. керівн. Р. О. Трибрат. Миколаїв : МНАУ, 2024. 85 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18636 | - |
dc.description.abstract | Технологія молока і молочних продуктів – це сукупність знань про сучасні способи переробки молочної сировини з метою одержання продуктів високої якості. Сучасний ринок молочної продукції є однією із найбільших та найважливіших перспективних складових частин ринку агропромислового комплексу. Від розвитку ринку напряму залежить забезпечення населення продуктами харчування, що виробляються з молока і є життєво необхідними для кожної людини. У нашій країні випускається широкий асортимент молока, розрізняється по тепловій обробці, за хімічним складом, у складі яких є або немає наповнювачів.[2] Молоко та молочні продукти дуже важливий елемент повноцінного здорового харчування. Питне молоко містить необхідні елементи, характеризується високими споживчими властивостями, а саме його хімічним складом, енергетичною цінністю, засвоюваністю, органолептичними показниками. [1] До його складу входять: - Ліпіди. Жир молока добре засвоюється організмом, відіграє важливу роль у правильному функціонуванні організму людини, містить жиророзчинні вітаміни. А полі ненасичені жирні кислоти (лінолева, ліноленова, арахідонова) є незамінними в харчуванні, оскільки не синтезуються в організмі людини. [10] - Білки. Є основним компонентом клітин і тканин в організмі, без будівельних властивостей білка організм не може правильно розвиватись. Казеїн забезпечує організм незамінними амінокислотами впродовж тривалого часу. Сироваткові білки молока містять у складі ще більше незамінних амінокислот, імуноглобулін виконує захисну функцію, є носієм пасивного імунітету[10] Вуглеводи. Основний карбогідрат молока- лактоза, дисахарид галактози і глюкози, несе енергетичну функцію а також зумовлює приємний смак молока. - Мінеральні речовини. Кальцій, Фосфор, Магній- забезпечують організм матеріалом для побудови кісткової тканини, Натрій, Калій створюють осмотичний тиск для буферності крові.[10] - Вітаміни. Молоко забезпечує вітаміни А, групи D, Е, К, групи В, С. Відіграють важливу роль в процесах обміну. - Ферменти. Молоко як сировина, є полідисперсною системою , неоднорідною біологічною рідиною, у якій окремі компоненти перебувають на різних ступенях дроблення. Вода і плазма, яка утворює дисперсну систему, перебуває в безперервній фазі, яка носить назву «дисперсне середовище», а дисперсною фазою називають компоненти молока, які в ній містяться. Перевагою даного підприємства є безвідходне виробництво завдяки раціонально підібраному асортименту продукції. [1] З кожним роком роль кисломолочних напоїв в харчуванні людини стрімко зростає, завдяки їх лікувальними властивостями. Значну кількість жирних поліненасичених кислот, які в організмі людини не синтезуються, містить молочний жир, який у порівнянні з іншими жирами засвоюється краще, цьому сприяє відносно низька температура плавлення (27-34°С) і його перебування в формі дрібних жирових кульок. [9] | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.title | Технологія виробництва кисломолочних напоїв в умовах ПРАТ «ЛАКТАЛІС- МИКОЛАЇВ» м. Миколаїв | uk_UA |
dc.type | Preprint | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_ЯЩЕНКО .pdf | 631,23 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.