Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18644
Title: Вплив рідкого типу годівлі на ефективність дорощування свиней в умовах НВП «Глобинський свинокомплекс» Полтавської області
Authors: Калиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник
Kalinichenko, Galina, scientific director
Горька, Д.
Issue Date: 2024
Citation: Горька Д. Вплив рідкого типу годівлі на ефективність дорощування свиней в умовах НВП «Глобинський свинокомплекс» Полтавської області : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Г. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2024. 63 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота виконана на тему «Вплив рідкого типу годівлі на ефективність дорощування свиней в умовах НВП «Глобинський свинокомплекс» Полтавської області». Робота містить 57 сторінок друкованого тексту, 4 таблиці, 25 рисунків. Для виконання роботи використано 41 найменування літературних джерел. Метою кваліфікаційної роботи було дослідити ефективність застосування рідкого типу годівлі на ланцюгу дорощування свиней, виявити її позитивні риси та недоліки, а також надати рекомендації щодо її покращення. Об’єктом досліджень був молодняк свиней, отриманий від помісних свиноматок порід ландрас та великої білої англійської селекції та кнурів з лінійки продукції РІС 337 англійської компанії РІС. Для виконання роботи були поставлені наступні завдання: провести аналіз систем годівлі свиней в Україні; надати аналіз існуючим у господарстві системам годівлі молодняку свиней на дорощуванні; вивчити яким чином залежить інтенсивність росту відлучених поросят, оплата корму приростами та ефективність дорощування молодняку свиней із застосування різного технологічного обладнання під час годівлі в період дорощування; визначити ефективність запровадження різного технологічного обладнання під час годівлі молодняку свиней на дорощуванні. Результати досліджень пройшли статистичну обробку за методикою С. Крамаренко 2019 з використанням прикладної програми Статистика 10. Різниця між контрольною та дослідною групами заключалась в способах підготовки подачі та розподілу кормів в станки для відлучених поросят. Доведено, що підготовка та роздавання кормів за допомогою системи порційної годівлі Spotmix II спряло підвищенню на 1,7% збереженості поросят. Відлучені поросята мали вищу на 9,8% швидкість росту під час дорощування, відрізнялися більшими на 9,7% абсолютними приростами за цей період.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18644
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КР_Горька.pdf3,06 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.