Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18650
Title: Ефективність зимівлі рибопосадкового матеріалу різної якості в умовах ТОВ “Миколаївське сільськогосподарсько-рибоводне підприємство
Authors: Данильчук, Галина Анатоліївна, науковий керівник
Danylchuk, Galina, scientific director
Дорофєєва, В.
Issue Date: 2024
Citation: Дорофєєва В. Ефективність зимівлі рибопосадкового матеріалу різної якості в умовах ТОВ “Миколаївське сільськогосподарсько-рибоводне підприємство : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Г. Данильчук. Миколаїв : МНАУ, 2024. 55 с.
Abstract: Дипломна робота має обсяг 55 сторінок комп’ютерного набору, 18 таблиць, 30 бібліографічних джерел. Тема даної роботи “Ефективність зимівлі рибопосадкового матеріалу різної якості в умовах ТОВ “Миколаївське сільськогосподарсько-рибоводне підприємство” . Метою дослідження було вивчення впливу маси і вгодованості рибопосадкового матеріалу на ефективність проведення зимівлі. Завданнями були вивчення впливу різної маси і вгодованості цьоголіток на хід зимівлі, середню індивідуальну масу однорічок коропа та рослиноїдних риб, на їх вихід із зимівлі, на втрати маси риби. Об’єктом дослідження слугували цьоголітки і однорічки коропа й рослиноїдних риб у дослідних ставах. Предметом дослідження були біологічні та технологічні параметри ходу зимівлі. На основі цього була визначена ефективність проведення зимівлі рибопосадкового матеріалу різної якості. Дослідження проводились у ТОВ “Миколаївське сільськогосподарсько-рибоводне підприємство” у трьох ставах за трьома ваговими групами риб. В кожному ставу визначалися вихід рибопосадкового матеріалу із зимівлі, його середня індивідуальна маса, вгодованість та втрати маси за зимівлю. Дослідження проводились методом порівняння дослідних груп рибопосадкового матеріалу поміж собою, застосовувалася біометрична обробка даних. Методика досліджень загальновизнана для рибницьких господарств. Вивчено вплив маси і вгодованості рибопосадкового матеріалу різної якості на ефективність проведення його зимівлі та встановлено оптимальні показники якості риби для успішного проведення зимівлі. Визначено ефективність проведення зимівлі рибопосадкового матеріалу різної якості та доведено, що рибопосадковий матеріал понадстандартної маси дозволяє збільшити вихід рибопосадкового матеріалу, зменшити втрати його маси.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18650
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КР_Дорофєєва.pdf407,11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.