Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18654
Назва: Динаміка росту молодняку свиней різних генотипів в умовах ДП «ПР «Степове» Миколаївського району
Автори: Онищенко, Людмила Володимирівна, науковий керівник
Onishenko, Ludmila, scientific director
Кириченко, Д.
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Кириченко Д. Динаміка росту молодняку свиней різних генотипів в умовах ДП «ПР «Степове» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Л. Онищенко. Миколаїв : МНАУ, 2024. 50 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота на тему: «Динаміка росту молодняку свиней різних генотипів в умовах ДП «ПР «Степове» Миколаївського району», має обсяг 50 сторінок комп’ютерного тексту, включає 11 таблиць, 4 рисунки. При написанні роботи використано 40 літературних джерел. Тема кваліфікаційної роботи є актуальною, практичною та спрямована на: аналіз закономірностей росту та продуктивних якостей свиней різних порід; організація тваринництва та здійснення окремих заходів щодо їх поліпшення. Одночасно з темою кваліфікаційної роботи проводився порівняльний аналіз динаміки росту тварин різного віку залежно від поєднання кнурів та маток іноземного походження. Перевага комбінації ♀ВБ×♂Л у промисловому схрещуванні визначалася швидкістю росту тварин. Найбільший середньодобовий приріст на кінець періоду відгодівлі мали тварини групи ♀ВБ×♂Л (578,08 г). Розраховані показники інтенсивності росту молодняку свиней, за якими встановлена перевага свиней поєднення ♀ВБ×♂Л. Найбільш рівномірно росли тварини поєднання ♀ВБ×♂Л. Серед інших груп вірогідної різниці за живою масою не встановлено. Починаючи з 3-х місяців помісні тварини ♀ВБ×♂Л і ♀Л×♂ВБ значно нарощували живу масу і вірогідно перевищували тварин контрольної групи ♀ВБ×♂ВБ на 1,82 кг і на 1,24 кг, дана тенденція проявилася і у молодняку свиней дослідних груп при досягненні 6-місячного віку, свині груп ♀ВБ×♂Л і ♀Л×♂ВБ переважали контрольну групу на 6,43 кг (Р<0,01); 2,98 кг (Р<0,01) відповідно Найбільший приріст на кінець періоду відгодівлі мали тварини групи ♀ВБ×♂Л (578,08 г), що на 31,64 г (Р<0, 01) більше за контрольну групу та на +14,75 г більше за середньодобовий приріст тварин поєднання ♀Л ×♂ ВБ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18654
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Кириченко.pdf488,02 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.