Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18659
Назва: Шляхи покращення відгодівлі свиней в в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району
Автори: Онищенко, Людмила Володимирівна, науковий керівник
Onishenko, Ludmila, scientific director
Лівіцька, К.
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Лівіцька К. Шляхи покращення відгодівлі свиней в в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Л. Онищенко. Миколаїв : МНАУ, 2024. 54 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота на тему: «Шляхи покращення відгодівлі свиней в в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району», має обсяг 53 сторінках комп’ютерного тексту, включає 16 таблиць, 7 рисунків, літературний огляд базується на опрацюванні 40 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. Тема кваліфікаційної роботи є актуальною, має практичне значення та ставить на меті: аналіз господарської діяльності підприємства; визначити структуру стада свиней та проаналізувати рівень показників продуктивності; вивчення особливостей утримання та годівлі свиней у господарстві; створення дослідницьких груп; визначення динаміки приросту живої маси молодняку за рахунок використання кормових раціонів різної структури; аналіз відгодівельних і забійних властивостей свиней; розрахунок економічної ефективності виробництва свинини; за рахунок використання різноструктурованих раціонів відгодівлі молодняку. З метою вивчення впливу умов годівлі на ефективність відгодівлі свиней сформовано 2 групи: контрольну та дослідну. Абсолютний, середньодобовий прирости, а також відтворювальні, відгодівельні та забійні якості молодняку за різних поєднань визначали за загальноприйнятими методиками. Встановлено, що найвищою швидкістю росту відзначаються тварини ІІ дослідної групи. Так, у віці 60 і 90 днів поросята ІІ дослідної групи перевищували своїх однолітків контрольної групи за живою масою відповідно на 20,8 і 15,1 %. У 120 і 150-денному віці ця перевага становила 14,0 і 16,2%. У 180-денному віці жива маса молодняку піддослідних тварин, які споживала основний раціон у період відгодівлі (І група), становила 105,2 кг. Однолітки, яким у дослідному періоді згодовували дослідний раціон білково-мінерально-вітамінну суміш «Мінактивіт», випереджали однолітків контрольної групи на 12,6 %.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18659
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Лівіцька.pdf649,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.