Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18661
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorЛуговий, Сергій Іванович, науковий керівник-
dc.contributor.advisorLugovoy, Sergey, scientific director-
dc.contributor.authorПліщинська, С.-
dc.date.accessioned2024-09-07T11:44:44Z-
dc.date.available2024-09-07T11:44:44Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationПліщинська С. Технологія виробництва свинини в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. С. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2024. 55 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18661-
dc.description.abstractВипускну роботу виконано на 55 сторінках машинописного тексту, з використанням 25 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. До роботи внесено 12 таблиць, 3 рисунка та 6 додатків. Тема кваліфікаційної роботи: «Технологія виробництва свинини в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району». Об’єктом досліджень були чистопородні свині великої білої породи та помісі, отримані в результаті поєднання свиноматок великої білої породи з кнурами порід дюрок та ландрас. Загальна кількість тварин, які підлягали дослідженню складала 715 голів, в тому числі 83 основні свиноматки. Метою досліджень було вивчення та аналіз основних елементів технології виробництва свинини в господарстві та розробка на його основі заходів щодо її удосконалення. Для реалізації зазначеної мети було поставлено наступні завдання: - провести аналіз відтворювальних ознак свиноматок за різних варіантів промислового схрещування; - оцінити рівень годівлі тварин основного стада залежно від фізіологічного стану тварин; - проаналізувати технологію відтворення стада; - зробити аналіз організації проведення опоросу та вирощування поросят-сисунів; - проаналізувати організацію вирощування молодняку в період відгодівлі. Вивчення та аналіз елементів технології проводилося методом порівняння існуючої технології з рекомендованими параметрами. Оцінку відтворювальних якостей свиноматок проводили загальноприйнятими зоотехнічними методами [22]. Аналіз існуючих та розробка рекомендованих раціонів годівлі проводилася на основі деталізованих норм [14], за допомогою комп’ютерної техніки з використанням табличного редактора Microsoft Excel 2003. Результати досліджень оброблено генетико-статистичними методами з використанням комп’ютерної техніки [2]. В результаті проведених досліджень зооветспеціалістам СГПП «Техмет-Юг» надано пропозиції щодо удосконалення технології виробництва свинини.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.titleТехнологія виробництва свинини в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського районуuk_UA
dc.typePreprintuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Пліщинська.pdf1,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.