Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18661
Назва: | Технологія виробництва свинини в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району |
Автори: | Луговий, Сергій Іванович, науковий керівник Lugovoy, Sergey, scientific director Пліщинська, С. |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Пліщинська С. Технологія виробництва свинини в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. С. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2024. 55 с. |
Короткий огляд (реферат): | Випускну роботу виконано на 55 сторінках машинописного тексту, з використанням 25 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. До роботи внесено 12 таблиць, 3 рисунка та 6 додатків. Тема кваліфікаційної роботи: «Технологія виробництва свинини в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району». Об’єктом досліджень були чистопородні свині великої білої породи та помісі, отримані в результаті поєднання свиноматок великої білої породи з кнурами порід дюрок та ландрас. Загальна кількість тварин, які підлягали дослідженню складала 715 голів, в тому числі 83 основні свиноматки. Метою досліджень було вивчення та аналіз основних елементів технології виробництва свинини в господарстві та розробка на його основі заходів щодо її удосконалення. Для реалізації зазначеної мети було поставлено наступні завдання: - провести аналіз відтворювальних ознак свиноматок за різних варіантів промислового схрещування; - оцінити рівень годівлі тварин основного стада залежно від фізіологічного стану тварин; - проаналізувати технологію відтворення стада; - зробити аналіз організації проведення опоросу та вирощування поросят-сисунів; - проаналізувати організацію вирощування молодняку в період відгодівлі. Вивчення та аналіз елементів технології проводилося методом порівняння існуючої технології з рекомендованими параметрами. Оцінку відтворювальних якостей свиноматок проводили загальноприйнятими зоотехнічними методами [22]. Аналіз існуючих та розробка рекомендованих раціонів годівлі проводилася на основі деталізованих норм [14], за допомогою комп’ютерної техніки з використанням табличного редактора Microsoft Excel 2003. Результати досліджень оброблено генетико-статистичними методами з використанням комп’ютерної техніки [2]. В результаті проведених досліджень зооветспеціалістам СГПП «Техмет-Юг» надано пропозиції щодо удосконалення технології виробництва свинини. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18661 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_Пліщинська.pdf | 1,08 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.