Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18671
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Данильчук, Галина Анатоліївна, науковий керівник | - |
dc.contributor.advisor | Danylchuk, Galina, scientific director | - |
dc.contributor.author | Тягай, Д. | - |
dc.date.accessioned | 2024-09-09T09:54:41Z | - |
dc.date.available | 2024-09-09T09:54:41Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Тягай Д. Технологія виробництва вовни в умовах ННПЦ МНАУ Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Г. Данильчук. Миколаїв : МНАУ, 2024. 54 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18671 | - |
dc.description.abstract | Кваліфікаційна робота викладена на 50 сторінках комп’ютерного тексту, до складу роботи входить 16 таблиць, 1 рисунок та 3 додатки. Для виконання роботи використано 37 літературних джерел. Для виконання теми роботи: «Технологія виробництва вовни в умовах ННПЦ МНАУ Миколаївського району», об’єктом дослідження були вівці асканійської тонкорунної породи. Метою роботи стало вивчити технологію виробництва вовни, яка застосовується у господарстві, а також виявити окремі недоліки та надати конкретні пропозиції і рекомендації щодо їх усунення. Для цього були поставлені наступні завдання: проаналізувати продуктивні якості стада овець, технологічні аспекти відтворення стада, провести аналіз рівня годівлі овець, систем та способів їх утримання, а також оцінити вовнову продуктивність баранчиків залежно від розподілу щодо виходу митого волокна. В результаті проведених досліджень встановлено, що за показниками вовнової продуктивності кращі результати мають ярки, які мали вихід вовни в межах 45,1% до 50,0%. Серед досліджуваних груп найбільшу живу масу (77,6 кг) мали барани ІІ групи, що на 5,6 кг перевищувало показник стандарту породи для класу «еліта», а І класу – з 12,6 кг. Найнижчим показником живої маси (75,0 кг) характеризувалися ягнята І групи. Молодняк ІІІ групи відрізнявся найкращим настригом немитої вовни, який сягав 8,3 кг і перевищував клас еліти для породи на 1,7 кг, а клас І – на 2,3 кг. Найкращим показником настригу митої вовни відзначилися тварини ІІІ дослідної групи. Найменший показник настригу митої вовни мали баранці І дослідної групи, а тварини ІІ групи мали проміжне положення (4,1 кг). Найбільшою довжиною вовни відрізнялися тварини, які мали вихід чистого волокна в межах від 45,1% до 50,0%. Довжина вовни у тварин цієї групи склала 11,5 см, що на 1,5 см більше за стандарт класу еліта і на 2,5 см більше стандарту І класу. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.title | Технологія виробництва вовни в умовах ННПЦ МНАУ Миколаївського району | uk_UA |
dc.type | Preprint | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_Тягай.pdf | 419,95 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.