Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1969
Title: Стан і потенціал розвитку органічного свинарства України
Состояние и потенциал развития органического свиноводства Украины.
State and potential of development of the organic pig breeding of Ukraine.
Authors: Чернишов, Ігор В'ячеславович
Левченко, М. В.
Мазуркевич, І. С.
Chernyshev, Igor
Levchenko, M.
Mazurkevich, І.
Чернышев, Игорь Вячеславович
Keywords: органічне землеробство
свинарство
продукція тваринництва
аналіз
екологія
органическое земледелие
свиноводство
продукция животноводства
анализ
экология
organic farming
pig production
animal products
analysis
environment
Issue Date: 2016
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Чернишов І. В. Стан і потенціал розвитку органічного свинарства України / І. В. Чернишов, М. В. Левченко, І. С. Мазуркевич // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2 (90). - Ч. 2. - С. 149-154.
Abstract: Вивчено потенціал розвитку органічного свинарства в південних регіонах України на прикладі типового фермерського господарства. Доведено можливість впровадження виробництва екологічної про- дукції свинарства, відзначається актуальність даного впровадження та необхідність подальших розрахунків параметрів виробництва.
Изучен потенциал развития органического свиноводства в южных ре- гионах Украины на примере типового фермерского хозяйства. Доказана возможность внедрения производства экологической продукции свиноводства, отмечается актуальность данного внедрения и необходимость дальнейших проектных расчетов параметров производства.
Studied the potential of organic pig production in southern Ukraine on the example of a typical farm. The possibility of introducing pig production of environmentally friendly products, there is the urgency of the need to implement and further calculations production parameters. Organic agriculture - a comprehensive production management system that promotes and enhances the health of agricultural ecosystems, including biodiversity, biological cycles, biological activity of the soil, which can be achieved by using as agronomic, biological and mechanical methods as opposed to the use of synthetic materials to perform specific functions within the system. Based on these assumptions the research conducted on current issues, as they provide an analysis of organic farming southern Ukraine. The unilateral development of organic production in our country caused by incomplete legislative and regulatory framework that clearly outlined the state policy in the field of organic production, created the conditions for the legal recognition and protection of organic products, the formation of a national certification system, rules, standards, and clear, effective state support and incentives for organic production. Due to organic farming will be able to increase the soil fertility and generally keep them, increase the environmental safety of rural areas by reducing the number fertilizers and chemicals that are used in intensive agriculture. Also, this sector will lead to an increase in biodiversity of the environment, which in turn will contribute to the increased environmental condition. And improving environmental conditions will improve the general state of health and their immune resistance. And this is a strategic priority of the Ministry of Health that Ukraine should be interested in improving the health of the population of Ukraine. The data are of great scientific and practical importance can be used in planning new and reforming existing pig enterprises.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1969
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2 (90). - Ч. 2.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n90v2r2016chernyshov.pdf235,58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.