Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20089
Назва: Технологія виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району
Автори: Калиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник
Kalinichenko, Galina, scientific director
Арбузенко, О.
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Арбузенко О. Технологія виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Г. І. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2024. 76 с.
Короткий огляд (реферат): Обсяг виконаної кваліфікаційної роботи складає 75 сторінках комп’ютерного тексту. До структури роботи включено 14 таблиць і 1 додаток. Для виконання роботи використано 52 найменувань літературних джерел. Для виконання теми кваліфікаційної роботи «Технологія виробництва свинини в умовах СТОВ «Промінь» Первомайського району» об’єктом дослідження були чистопородні свині великої білої породи, а також поєднання великої білої породи з породою ландрас та великої білої породи у поєднанні зі свинями порід ландрас та п’єтрен. Метою досліджень стало проведення аналізу та виявлення окремих недоліків в технологічних процесах технології виробництва свинини і впровадження певних заходів щодо їх покращення. Для виконання роботи використано наступні методи досліджень: метод спостереження (виробничий моніторинг); аналіз матеріалів виробничого та зоотехнічного обліку на фермі; статистичний та аналітичний методи; метод пар-аналогів. У задачі кваліфікаційної роботи входило вирішення наступних питань: технологія відтворення поголів’я свиней; проведення оцінки їх відтворювальної здатності свиноматок; технології годівлі та утримання свиней; аналіз годівлі та утримання свиней; вивчення динаміки росту і розвитку чистопородного та гібридного молодняку; аналіз технології переробки тваринницької сировини; економічна ефективність впровадження удосконаленої технології. В результаті проведених досліджень при виробництві свинини найкращими виявилися свині великої білої породи у поєднанні зі свинями порід ландрас та п’єтрен. Пропозиції щодо певних заходів при виробництві свинини фахівцями господарства визнані слушними для впровадження у виробництво.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20089
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Арбузенко_М_ОС204_2024.pdf592,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.