Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20090
Назва: | Оцінка товарної якості коропа різних порід, вирощеного в умовах ТОВ “Миколаївське сільськогосподарсько-рибоводне підприємство” |
Автори: | Данильчук, Галина Анатоліївна, науковий керівник Danylchuk, Galina, scientific director Бондаренко, Ю. |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Бондаренко Ю. Оцінка товарної якості коропа різних порід, вирощеного в умовах ТОВ “Миколаївське сільськогосподарсько-рибоводне підприємство” : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Г. А. Данильчук. Миколаїв : МНАУ, 2024. 93 с. |
Короткий огляд (реферат): | Об’єм дипломної роботи складає 93 сторінок комп’ютерного набору. В роботі подано 28 таблиць, 3 рисунки, 4 додатки, опрацьовано 59 бібліографічних джерел. Тема даної роботи “Оцінка товарної якості коропа різних порід, вирощеного в умовах ТОВ “Миколаївське сільськогосподарсько-рибоводне підприємство”. Метою даної роботи було вивчення товарної цінності дволіток коропа, а саме коропа українського рамчастого і коропа українського лускатого. Виходячи з поставленої мети поставлені наступні завдання: вивчити екологічні аспекти вирощування; динаміку росту і рибогосподарські показники дволіток коропа різних порід; визначити їх морфометричні показники і харчову цінність, розрахувати економічну ефективність вирощування товарної риби. Об’єктом дослідження слугували дволітки українського лускатого та українського рамчастого коропів. Предметом дослідження – гідрохімічний режим та природна кормова база ставів, рибогосподарські показники коропа різних порід, їх харчова цінність. Методи досліджень – загальноприйняті в гідробіології і рибництві. Для дослідження морфометричних характеристик використовувалася виключно жива риба, яку доставляли до лабораторії протягом 1-1,5 годин після вилову. Серед морфометричних показників аналізували масу, а також питому частку тіла, голови, луски, кісток, нутрощів, плавців і філе. На основі цих показників проводили порівняльний аналіз між різними породами риб. Для визначення харчової цінності коропів розраховували коефіцієнт м’ясності та вихід філе. Результати досліджень показали, що український лускатий короп мав кращі показники за всіма досліджуваними характеристиками порівняно з українським рамчастим коропом, демонструючи вищу товарну якість. Було також встановлено, що продаж філе є більш рентабельним, ніж реалізація живої риби, забезпечуючи більше ніж удвічі вищу рентабельність виробництва для обох досліджуваних порід коропа |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20090 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_Бондаренко_М_ОС204_2024.pdf | 1,44 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.