Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20092
Назва: | Технологія виробництва свинини в умовах ПОП «Вікторія» Баштанського району та шляхи її удосконалення |
Автори: | Луговий, Сергій Іванович, науковий керівник Lugovoy, Sergey, scientific director Глазко, В. |
Дата публікації: | 2024 |
Бібліографічний опис: | Глазко В. Технологія виробництва свинини в умовах ПОП «Вікторія» Баштанського району та шляхи її удосконалення : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. С. І. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2024. 68 с. |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційну роботу викладено на 68 сторінках друкованого тексту. Вона проілюстрована 12 таблицями та 5 рисунками, має один додаток. Список використаної літератури налічує 54 джерела. Тема кваліфікаційної роботи: «Технологія виробництва свинини в умовах ПОП «Вікторія» Баштанського району та шляхи її удосконалення». Ключові слова: свиноматки, поросята-сисуни, дорощування, відгодівля. Об’єктом дослідження є складові технології виробництва свинини в умовах ПОП «Вікторія» Баштанського району. Предметом досліджень є організація утримання свиней різних статево-вікових груп, склад та поживність раціонів, відтворювальні якості свиноматок, інтенсивність росту та відгодівельні якості молодняку свиней. Метою даної роботи був аналіз елементів технології виробництва свинини в умовах ПОП «Вікторія» Баштанського району та розробка на його основі заходів щодо її удосконалення. Для досягнення вказаної мети було поставлено наступні завдання: - надати загальну характеристику свиноферми ПОП «Вікторія»; - проаналізувати рівень годівлі та організацію утримання свиней основного стада у різні фізіологічні періоди; - оцінити відтворювальні якості свиноматок за різних варіантів схрещування; - проаналізувати залежність відгодівельних якостей свиней від розміру групи; - розрахувати потужність ковбасного цеху; - розрахувати економічну ефективність проведених досліджень. Вивчення та аналіз елементів технології проводилося методом порівняння існуючої технології з рекомендованими параметрами. Оцінку відтворювальних якостей свиноматок проводили загальноприйнятими зоотехнічними методами [45]. Аналіз існуючих та розробка рекомендованих раціонів годівлі проводилася на основі деталізованих норм [47], за допомогою комп’ютерної техніки з використанням табличного редактора Microsoft Excel. Результати досліджень оброблено генетико-статистичними методами з використанням комп’ютерної техніки [2]. В результаті проведених досліджень зооветспеціалістам ПОП «Вікторія» надано пропозиції щодо удосконалення технології виробництва свинини. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20092 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_Глазко_М_ОС204_2024.pdf | 859,83 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.