Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20137
Title: | Технологія виробництва свинини та шляхи її удосконалення в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району |
Authors: | Калиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник Kalinichenko, Galina, scientific director Кобилінський, В. |
Issue Date: | 2024 |
Citation: | Кобилінський В. Технологія виробництва свинини та шляхи її удосконалення в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти «Магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. Г. І. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2024. 77 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота виконана на тему «Технологія виробництва свинини та шляхи її удосконалення в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району». Робота містить 68 сторінок друкованого тексту, 17 таблиць, 2 рисунки, 46 використаних літературних джерел та 3 додатки. Метою роботи було вивчення складових елементів технології виробництва свинини в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району Миколаївської області, виявлення певних недоліків даної технології та надання рекомендацій і пропозицій щодо їх усунення. Об’єктом досліджень виступали свині різних генотипових сполучень, а саме чистопородні тварини великої білої породи, та поєднання свиноматок великої білої з кнурами порід ландрас, дюрок та п’єтрен. Тема кваліфікаційної роботи є актуальною, має практичне значення. Основною метою роботи є наступне: проведення аналізу та виявлення певних недоліків в технологічних процесах годівлі, розведення та утримання тварин і запровадження заходів щодо їх покращення. В задачі кваліфікаційної роботи входило наступне: вивчити існуючу технологію виробництва свинини у господарстві; провести аналіз продуктивності свиноматок основного стада; дослідити динаміку росту молодняку свиней різних генотипів; провести аналіз технології утримання та годівлі свиней; запровадити шляхи удосконалення технології виробництва свинини; вивчити технологію виробництва вареної ковбаси «Чайна»; розрахувати економічну ефективність запровадження удосконаленої технології. Впровадження елементів удосконалення існуючої технології виробництва свинини дозволить отримати 4765,579тис. грн прибутку. Це на 2377,014 тис. грн більше, ніж при існуючої технології. Такі нововведення призведуть до підвищення рівня рентабельності виробництва свинини на 12,5% та доведуть ії рівень до 30,7%. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/20137 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
КР_Кобилінський_М_ОС204_2024..pdf | 621,68 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.