Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21662
Назва: | Relevance of the use of whole-wheat flour in the food industry |
Автори: | Horach, O. O. Hrynchuk, D. O. |
Ключові слова: | food industry whole grain flour dietary fiber healthy nutrition харчова промисловість цільнозернове борошно харчові волокна здорове харчування |
Дата публікації: | 2025 |
Бібліографічний опис: | Horach O. O., Hrynchuk D. O. Relevance of the use of whole-wheat flour in the food industry. Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 28-30 травня 2025 р.) / Міністерство освіти і науки України; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв: МНАУ, 2025. С. 44-46. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-12 |
Короткий огляд (реферат): | The use of whole grain flour in the food industry is a relevant issue
today, given the current trends in healthy eating, the growing demand for functional
products and the desire of consumers for healthy eating. Unlike conventional highgrade flour, whole grain flour retains all components of the grain, namely the
endosperm, germ and bran, which allows you to preserve more dietary fiber, B
vitamins, minerals and antioxidants.
The relevance of consuming food products based on the use of whole grain flour
is that they contain dietary fiber, which has a positive effect on digestion, reduces the
risk of cardiovascular diseases, obesity and type 2 diabetes. Also important are the
trends in the modern world, when the consumer seeks to get not only a tasty, but
primarily a useful product for his health. development and implementation of new
recipes, allows to expand the range of functional products, for example, new types of
bakery, pasta, confectionery products with increased biological value. In addition, the
use of less processed raw materials meets the principles of sustainable development
and is related to modern trends in healthy nutrition of the population.
Thus, the inclusion of whole grain flour in food recipes not only meets the
expectations of consumers, but also contributes to the formation of a healthier society.
This makes its use not just relevant, but strategically important for the development of
the modern food industry. - Використання цільнозернового борошна в харчовій промисловості є актуальним питанням сьогодення, враховуючи сучасні тенденції здорового харчування, зростаючий попит на функціональні вироби та прагнення споживачів до здорового харчування. На відміну від звичайного борошна вищого ґатунку, цільнозернове борошно зберігає всі компоненти зерна, а саме ендосперм, зародок та висівки, що дає змогу зберегти більше харчових волокон, вітамінів групи B, мінералів та антиоксидантів. Актуальність споживання продуктів харчування на основі використання цільнозернового борошна полягає у тому, що вони містять харчові волокна, що позитивно впливають на травлення, знижує ризик серцево-судинних захворювань, ожиріння та діабету 2 типу. Також важливим напрямом є тенденції в сучасному світі, коли споживач прагне отримати не тільки смачний, а в першу чергу корисний продукт для свого здоров’я. Розробка та впровадження нових рецептур, дозволяє розширити асортимент продукції функціонального призначення, наприклад нових видів хлібобулочних, макаронних, кондитерських виробів з підвищеною біологічною цінністю. Крім того, використання менш обробленої сировини відповідає принципам сталого розвитку та відносяться до сучасний напрямів здорового харчування населення. Таким чином, включення цільнозернового борошна в рецептури харчових продуктів не лише відповідає очікуванням споживачів, а й сприяє формуванню здоровішого суспільства. Це робить його використання не просто актуальним, а стратегічно важливим для розвитку сучасної харчової галузі. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21662 - https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-12 |
Розташовується у зібраннях: | Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2025 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
forum-2025-44-46.pdf | 508,21 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.