Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/22415
Title: | Prospects for cultivating monarda didyma in the Southern Steppe of Ukraine |
Other Titles: | Перспективи вирощування монарди двійчастої в Південному Степу України |
Authors: | Шелінгер, А.Ю. Shelinger, А. Марковська, Антоніна В’ячеславівна Markowska, Antonina |
Keywords: | монарда двійчаста ефірна олія інтродукція Південний Степ України агротехніка біологізація рослинництво monarda didyma essential oil introduction Southern Steppe of Ukraine agricultural technology biologization plant growing |
Issue Date: | 2025 |
Citation: | Шелінгер У.П., Марковська А.В. Prospects for cultivating monarda didyma in the Southern Steppe of Ukraine. (Перспективи вирощування монарди двійчастої в Південному Степу України). Загальні аспекти інноваційного розвитку освітньої галузі в контексті міжнародного співробітництва України = General Aspects оf Innovation Development оf Education in the Context оf International Cooperation оf Ukraine : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., (м. Миколаїв, 24-25 квітня 2025 р.). Миколаїв : МНАУ, 2025. С. 113-115. |
Abstract: | У публікації проведено огляд та аналіз особливостей вирощування монарди двійчастої в умовах Південного Степу України. Розглянуто основні напрями застосування ефірної олії цієї культури в харчовій, медичній та сільськогосподарській галузях, зокрема у тваринництві та біологізації рослинництва. Проаналізовано переваги вирощування монарди двійчастої, а також виклики, пов’язані з її інтродукцією, впливом різних факторів на якість і кількість ефірної олії та перспективами подальших досліджень. The publication reviews and analyzes the features of growing Monarda bifidum in the conditions of the Southern Steppe of Ukraine. The main directions of application of the essential oil of this crop in the food, medical and agricultural industries, in particular in animal husbandry and biologization of plant growing, are considered. The advantages of growing Monarda bifidum, as well as the challenges associated with its introduction, the influence of various factors on the quality and quantity of essential oil and the prospects for further research are analyzed. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/22415 |
Appears in Collections: | Загальні аспекти інноваційного розвитку освітньої галузі в контексті міжнародного співробітництва України-2025 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Міжнародна 24-25-113-115.pdf | 642,28 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.