Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2248
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГосподаренко, Г. М. -
dc.contributor.authorПолторецький, С. П. -
dc.contributor.authorЛюбич, В. В. -
dc.contributor.authorВоробйова, Н. В. -
dc.contributor.authorУлянич, І. Ф. -
dc.contributor.authorКапрій, М. М. -
dc.contributor.authorHospodarenko, H. -
dc.contributor.authorPoltoretskyi, S. -
dc.contributor.authorLiubych, V. -
dc.contributor.authorVorobiova, N. -
dc.contributor.authorUlianych, I. -
dc.contributor.authorKapriy, M. -
dc.date.accessioned2017-08-16T11:39:17Z-
dc.date.available2017-08-16T11:39:17Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationХарактеристика твердості та міцності зернівок пшениці спельти залежно від сорту та лінії / Г. М. Господаренко, С. П. Полторецький, В. В. Любич [та ін.] // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2017. - Вип.1 (93). - С. 86-94.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2248-
dc.description.abstractНаведено результати вивчення твердості та міцності зернівок різних сортів і ліній пшениці спельти. Встановлено, що міцність зернівок пшениці спельти істотно змінюється залежно від сорту та лінії. Зусилля, необхідне для руйнування зернівки стисненням, змінюється від 78,1 до 119,7 Н. Високою міцністю характеризується зерно сорту пшениці спельти Зоря України та ліній LPP 1224, LPP 1224, NAK34/12–2, NAK 22/12. Зусилля, необхідне для руйнування зернівки сколюванням, змінюється в меншому діапазоні – від 27,3 до 37,3 Н. Проте зерно досліджуваних форм належить до м’якозерного типу твердості, оскільки індекс розміру часточок змінюється від 30,0 до 57,2%.ru
dc.description.abstractПриведены результаты изучения твердости и прочности зерновок различных сортов и линий пшеницы спельты. Установлено, что прочность зерновок пшеницы спельты существенно меняется в зависимости от сорта и линии. Усилие, необходимое для разрушения зерновки сжатием, меняется от 78,1 до 119,7 Н. Высокой прочностью характеризуется зерно сорта пшеницы спельты Заря Украины и линий LPP 1224, LPP 1224, NAK34/12-2, NAK 22/12. Усилие, необходимое для разрушения зерновки скалыванием, изменяется в меньшем диапазоне – от 27,3 до 37,3 Н. Однако зерно исследуемых форм принадлежит к мягкозерновому типу твердости, поскольку индекс размера частиц меняется от 30,0 до 57,2%.-
dc.description.abstractThe results of the study on hardness and strength of caryopsides of different varieties and strains of spelt wheat are shown. It is determined that the strength of caryopsides of spelt wheat varies significantly depends on the variety and strain. The effort required for the caryopsis destruction by compression changes from 78.1 to 119.7 H. Grain of spelt wheat of Zoria Ukrainy and LPP 1224, LPP 1224, NAK34/12–2 and NAK 22/12 strains are characterized by high strength. The effort required for the caryopsis destruction by chipping changes in a smaller range from 27.3 to 37.3 H. However, grain of studied varieties belongs to the soft-grained type of hardness as an index of particle size ranges from 30.0 to 57.2%.-
dc.language.isootherru
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетru
dc.subjectпшениця спельтаru
dc.subjectтип твердостіru
dc.subjectіндекс розміру часточокru
dc.subjectміцність зернівкиru
dc.subjectspelt wheatru
dc.subjecttype of hardnessru
dc.subjectindex of particle sizeru
dc.subjectstrength of caryopsisru
dc.titleХарактеристика твердості та міцності зернівок пшениці спельти залежно від сорту та лініїru
dc.titleХарактеристика твердости и прочности зерновки пшеницы спельты в зависимости от сорта и линии.-
dc.titleCharacteristics of hardness and strength of caryopsides of spelt wheat depending on the variety and strain.-
dc.typeOtherru
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2017. - Вип. 1 (93).

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n93v1r2017hospodarenko.pdf4,34 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.