Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2579
Title: Оцінка розвитку ознак продуктивності молочної худоби голштинської породи
The assessment of the development of productivity traits of holstein dairy cattle
Authors: Підпала, Тетяна Василівна
Подпалая, Татьяна Васильевна
Podpalaya, Tatiana
Зайцев, Євгеній Миколайович
Зайцев, Евгений Николаевич
Zaitsev, Evgeni
Keywords: голштинская порода
удой
соотносительная изменчивость
корреляция
the Holstein breed
milk yield
relative variability
correlation
Issue Date: 2017
Citation: Оценка развития признаков продуктивности молочного скота голштинской породы / Т. В. Подпалая, Е. Н. Зайцев // Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства : сборник научных трудов. – Горки, 2017. - Вып. 20. – Ч. 1. – С. 133-139.
Abstract: В статье рассматривается уровень развития признаков молочной продуктивности животных голштинской породы при смене поколений и изменение взаимосвязи между ними. Установлено, что дочери по уровню продуктивности превосходят своих матерей. Распределение коров по группам в зависимости от удоя матерей позволило определить силу связи и ее направление по основным признакам. С повышением уровня удоя коров дочернего поколения положительная связь между удоем и содержанием белка в молоке изменяется на отрицательную. Особенностю интенсивной селекции по белковомолочности является снижение положительной связи между содержанием жира и белка в молоке.
The article examines the level of development of characteristics of milk productivity of animals of Holstein breed in the change of generations and changing of relationships between them. It is established that daughters by the level of productivity are superior to their mothers. Distribution of cows into groups according to milk yield of mothers allowed us to determine the strength of relationship and its direction in the main features. With increasing level of milk yield of cows of child generation by a positive relationship between milk yield and protein content in milk is changed to negative. The peculiarities of intensive selection of alcoholocaust is a decrease positive relationship between fat and protein in milk.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2579
Appears in Collections:Статті (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Otsenka_razvytyya_pryznakov.pdf160,72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.