Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2602
Title: | Технологія вирощування ремонтних свинок на промислових комплексах |
Authors: | Лихач, Вадим Ярославович Likhach, Vadym Лихач, Анна Василівна Лихач, Анна Васильевна Likhach, Anna Луговий, Сергій Іванович Луговой, Сергей Иванович Lugovoy, Sergey Крамаренко, Сергій Сергійович Крамаренко, Сергей Сергеевич Kramarenko, Sergej Топіха, Віра Сергіївна Топиха, Вера Сергеевна Topyha, Vera |
Keywords: | осіменіння молодих свинок скоростиглі свинки пізньостиглий молодняк Жива маса |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | Миколаївський національний аграрний університет |
Citation: | Технологія вирощування ремонтних свинок на промислових комплексах : виробничо-практичні рекомендації / [В. С. Топіха, В. Я. Лихач, С. І. Луговий та ін.]. - Миколаїв : МНАУ, 2016. - 13 с. |
Abstract: | У загальному балансі м’яса в Україні свинина займає друге місце. Основними її виробниками є великі і середні за обсягом виробництва комплекси і ферми. Більше 80% свинини виробляється на промислових комплексах. Ефективність виробництва на них у порівнянні зі звичайними фермами вища у 2-2,5 рази. Технологія виробництва продукції на них складається з ряду хронологічно і послідовно повторюваних або ритмічних процесів одержання, вирощування і відгодівлі тварин. Однак, переведення галузі свинарства на промислову основу призвело не лише до зниження витрат корму на одиницю продукції, високої продуктивності праці, продуктивності тварин, ефективності виробництва в цілому, але і виникнення ряду негативних чинників. Вони пов’язані з високою концентрацією, гіподинамією тварин тощо. Особливо негативно це впливає на репродуктивні функції. |
URI: | http://dspace.mnau.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2602 |
Appears in Collections: | Методичні рекомендації (Факультет ТВППТСБ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ремсвинки.pdf | 329,86 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.