Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2827
Title: Відгодівельні та м’ясні якості свиней різних класів розподілу
Откормочные и мясные качества свиней различных классов распределения
Feed and meat qualities of pigs of different distribution classes
Authors: Коваленко, Віталій Петрович
Максимов, Павло Дмитрович
Баркарь, Євген Володимирович
Коваленко, Виталий Петрович
Максимов, Павел Дмитриевич
Баркарь, Евгений Владимирович
Kovalenko, Vitalii
Maksymov, Pavlo
Barkar, Evgen
Keywords: Свині
велика біла порода
класи розподілу
відгодівельні якості
м’ясні якості
Свиньи
крупная белая порода
классы распределения
откормочные качества
мясные качества
Pigs
large white breed
distribution classes
fattening qualities
meat qualities
Issue Date: 2007
Citation: Коваленко В. П. Відгодівельні та м’ясні якості свиней різних класів розподілу / В. П. Коваленко, П. Д. Максимов, Є. В. Баркарь // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини.– Харків : Золоті сторінки, 2007. - Вип. 15 (40). - Ч. 1 : Сільськогосподарські науки, Т. 1 : Новітні технології в свинарстві – сучасний стан і перспективи : міжнар. наук.-практ. конф. / М-во аграр. політики України ; Харк. держ. зоовет. акад. – С. 9-12.
Abstract: Вивчено відгодівельні та м’ясні якості свиней різних класів розподілу за живою масою при народженні. Доведено перевагу тварин класу М+ за скоростиглістю при порівняно вищих середньодобових приростах. Туші свиней класу М+ відрізнялися більшім вмістом м’яса порівняно з тушами тварин інших груп.
Изучены откормочные и мясные качества свиней различных классов распределения по живой массе при рождении. Доказано преимущество животных класса М+ по скороспелости при сравнительно высших среднесуточных приростах. Туши свиней класса М+ отличались большим содержанием мяса в сравнении с тушами животных других групп.
Fattening and meat qualities o f pigs o f different distributing classes by living mass at birth have studied. Advantage o f animals o f the class M+ by precocity at comparatively higher average daily increases have proved. Carcasses o f pigs o f the class M+ were different by large maintenance o f meat by comparison to carcasses of animals other groups.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2827
Appears in Collections:Статті (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Коваленко Максимов Баркарь Харьків 2007.pdf194,07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.