Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2827
Title: | Відгодівельні та м’ясні якості свиней різних класів розподілу Откормочные и мясные качества свиней различных классов распределения Feed and meat qualities of pigs of different distribution classes |
Authors: | Коваленко, Віталій Петрович Максимов, Павло Дмитрович Баркарь, Євген Володимирович Коваленко, Виталий Петрович Максимов, Павел Дмитриевич Баркарь, Евгений Владимирович Kovalenko, Vitalii Maksymov, Pavlo Barkar, Evgen |
Keywords: | Свині велика біла порода класи розподілу відгодівельні якості м’ясні якості Свиньи крупная белая порода классы распределения откормочные качества мясные качества Pigs large white breed distribution classes fattening qualities meat qualities |
Issue Date: | 2007 |
Citation: | Коваленко В. П. Відгодівельні та м’ясні якості свиней різних класів розподілу / В. П. Коваленко, П. Д. Максимов, Є. В. Баркарь // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини.– Харків : Золоті сторінки, 2007. - Вип. 15 (40). - Ч. 1 : Сільськогосподарські науки, Т. 1 : Новітні технології в свинарстві – сучасний стан і перспективи : міжнар. наук.-практ. конф. / М-во аграр. політики України ; Харк. держ. зоовет. акад. – С. 9-12. |
Abstract: | Вивчено відгодівельні та м’ясні якості свиней різних класів розподілу за живою масою при народженні. Доведено перевагу тварин класу М+ за скоростиглістю при порівняно вищих середньодобових приростах. Туші свиней класу М+ відрізнялися більшім вмістом м’яса порівняно з тушами тварин інших груп. Изучены откормочные и мясные качества свиней различных классов распределения по живой массе при рождении. Доказано преимущество животных класса М+ по скороспелости при сравнительно высших среднесуточных приростах. Туши свиней класса М+ отличались большим содержанием мяса в сравнении с тушами животных других групп. Fattening and meat qualities o f pigs o f different distributing classes by living mass at birth have studied. Advantage o f animals o f the class M+ by precocity at comparatively higher average daily increases have proved. Carcasses o f pigs o f the class M+ were different by large maintenance o f meat by comparison to carcasses of animals other groups. |
URI: | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2827 |
Appears in Collections: | Статті (Факультет ТВППТСБ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Коваленко Максимов Баркарь Харьків 2007.pdf | 194,07 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.