Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3460
Title: Водоспоживання картоплі літнього садіння залежно від факторів вирощування та умов вегетації
Водопотребления картофеля летней посадки в зависимости от факторов выращивания и условий вегетации
Water consumption of summer planting potatoes depending on growing factors and vegetation conditions
Authors: Сокіл, Леся Сергіївна
Сокол, Леся Сергеевна
Sokil, Lesia
Іскакова, Оксана Шаміліївна
Гамаюнова, Валентина Васильевна
Искакова, Оксана Шамильевна
Iskakova, Oksana
Гамаюнова, Валентина Василівна
Keywords: картопля
сорт
водоспоживання
оптимізація живлення
коефіцієнт водоспоживання
картофель
водопотребления
оптимизация питания
коэффициент водопотребления
potatoes
varieties
water consumption
optimization of feed
water consumption ratio
Issue Date: 2017
Citation: Іскакова О. Ш. Водоспоживання картоплі літнього садіння залежно від факторів вирощування та умов вегетації / О. Ш. Іскакова, В. В. Гамаюнова, Л. С. Сокіл // Зрошуване землеробство: сьогодення, проблеми, перспективи : матеріали регіональної науково-практичної інтернет-конференції, м. Дніпро, 2-3 листопада 2017 р. [До 80-річчя Ківера В.Х.]. – Дніпро : ДДАЕУ, 2017. – С. 26-28.
Abstract: У статті наведено результати досліджень з трьома сортами картоплі. Встановлено, що за оптимізації живлення рослин картоплі коефіцієнт водоспоживання зменшується. Він знижується і за обробки рослин посівів картоплі досліджуваними ріст регулюючими препаратами як по фонудобрив,так ібез їх застосування. Тобто за вирощування сортів картопліза оптимізації жиивлення ефективність використання рослинами вологи зростає на 38,6-40,0%.
В статье приведены результаты исследований с тремя сортами картофеля. Установлено, что при оптимизации питания растений картофеля коэффициент водопотребления уменьшается. Он снижается и при обработке растений посевов картофеля исследуемыми рост регулирующими препаратами как по фону удобрений, так и безих применения. То есть при выращивании сортов картофеля с оптимизацией питания растений эффективность использования влаги возрастает на 38,6-40,0%.
The article presents the results of researches with three types of potatoes. It has been established that the optimization of potato plant nutrition decreases the water consumption coefficient. It also decreases for the processing of potato crops byre searching the race mic preparations both in the background of fertilizers, and without their use. That is, for the cultivation of potato varieties for optimization of nutrition al efficiency, the use of plants by moisture in creases by 38,6-40,0%.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3460
Appears in Collections:Статті (Факультет агротехнологій)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tezy_Malinka_16-20.pdf504,16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.