Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3675
Title: Насіннєзнавство та методи вивчення якості насіння сільськогосподарських культур
Seed science and methods of studying the quality of seeds of agricultural cultures
Семеноводство и методы изучения качества семян сельскохозяйственных культур
Authors: Каленська, Світлана Михайлівна
Новицька, Наталія Валеріївна
Жемойда, Віталій Леонідович
Качура, Євгеній Віталійович
Макрушин, Микола Михайлович
Поліщук, Іван Семенович
Шинкарук, Василь Анатолійович
Поліщук, Михайло Іванович
Коваленко, Олег Анатолійович
Куценко, Олександр Михайлович
Ляшенко, Віктор Васильович
Захарова, В. О
Остренко, Михайло Володимирович
Каленская, Светлана Михайловна
Новицкая, Наталья Валерьевна
Жемойда, Виталий Леонидович
Качура, Евгений Витальевич
Макрушин, Николай Михайлович
Полищук, Иван Семенович
Шинкарук, Василий Анатольевич
Полищук, Михаил Иванович
Коваленко, Олег Анатольевич
Куценко, Александр Михайлович
Ляшенко, Виктор Васильевич
Захарова, В. А.
Остренко, Михаил Владимирович
Kalenska, Svetlana
Novytska, Natalia
Zhemojda, Vitaliy
Kachura, Evgeniy
Makrushin, Nikolai
Polischuk, Ivan
Shynkaruk, Vasily
Polischuk, Mikhail
Kovalenko, Oleh
Kutsenko, Alexandr
Lyashenko, Viktor
Zakharova, V.
Ostrenko, Mikhail
Keywords: Насіннєзнавство
польові культури
посівний матеріал
якість насіння
методи визначення та аналізування
документація на насіння
Семеноведение
полевые культуры
посевной материал
качество семян
документация на семена
Seed
field crops
sowing material
quality of seeds
methods of determination and analysis
documentation for seeds
Issue Date: 2011
Citation: Насіннєзнавство та методи вивчення якості насіння сільськогосподарських культур : навчальний посібник / за ред. С. М. Каленської. – Вінниця : ФОП Данилюк, 2011. – 320 с.
Abstract: В навчальному посібнику викладено становлення, розвиток і сучасний стан насіннєзнавства, основні властивості насіння та принципи технології вирощування насіннєвого матеріалу польових культур, якість посівного матеріалу та методики її аналізування, документація про якість насіння та садивного матеріалу. Посібник призначений для викладачів і студентів агрономічних спеціальностей сільськогосподарських вищих навчальних закладів освіти та інститутів післядипломної освіти, фахівців з насінництва, насіннєзнавства та насіннєвого контролю, а також для тих, кого цікавлять питання насіннєзнавства з погляду сучасної науки і практики.
The textbook describes the formation, development and modern state of seed science, the main properties of seeds and the principles of growing technology of seed material of field crops, the quality of sowing material and methods of its analysis, documentation on the quality of seeds and gardening material. The manual is intended teachers and students of agronomic specialties of agricultural institutions of higher education and for institutes of postgraduate education, specialists of seed, seed science and seed control, also for those who interested in seed science in terms of modern science and practice.
В учебном пособии изложены становление, развитие и современное состояние семеноводства, основные свойства семян и принципы технологии выращивания семенного материала полевых культур, качество посевного материала и методики ее анализа, документация о качестве семян и посадочного материала. Пособие предназначено для преподавателей и студентов агрономических специальностей сельскохозяйственных высших учебных заведений и институтов последипломного образования, специалистов по семеноводству, семеноведения и семенного контроля, а также для тех, кого интересуют вопросы семеноводства с точки зрения современной науки и практики.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3675
Appears in Collections:Навчальні посібники (Факультет агротехнологій)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
підручник Насіннєзнавство.pdf13,32 MBAdobe PDFView/Open
підручник Насіннєзнавство.pdf13,32 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.