Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3690
Title: Вплив параметрів технологічного процесу на органолептичні показники виробів із шпику
Influence of technological process parametrs on organoleptic indicators of ship products
Authors: Стріха, Людмила Олександрівна
Підпала, Тетяна Василівна
Strikha, Ludmila
Pіdpala, Tetyana
Keywords: продукти із шпику
способи соління
подрібнення
режими зберігання
показники зовнішнього вигляду
консистенції
products from bacon
methods of salting
grinding
storage regimes
indicators of appearance
consistency
smell and taste
Issue Date: 2017
Citation: Стріха Л. О. Вплив параметрів технологічного процесу на органолептичні показники виробів із шпику / Л. О. Стріха, Т. В. Підпала // Вісник Сумського національного аграрного університету. – Суми, 2017. – Вип. 6. – С. 128-131.
Abstract: У статті викладено результати досліджень впливу параметрів технологічного процесу на органолептичні показники виробів із шпику. Встановлено, що вищим загальним балом органолептичної оцінки характеризувались вироби, виготовлені за допомогою мокрого соління. На підставі досліджень обґрунтовано доцільність застосування мокрого посолу при приготуванні продуктів із шпику та зберігання продукту при низьких температурах, що сприяє покращенню якісних показників готових виробів.
In the article results of researches of influence of parameters of technological process on organoleptic parameters of products from bacon are stated. It was found that the highest overall score of organoleptic evaluation was characterized by products made with the help of wet pickles. On the basis of the studies, the expediency of using a wet ambassador is proved for the preparation of products from bacon and storage of the product at low temperatures, which contributes to the improvement of the quality indicators of finished products.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3690
Appears in Collections:Статті (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стаття Підпала Т.В..pdf202,74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.