Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4851
Title: Оцінка впливу способу виготовлення на якісні показники пельменів
Evaluation of the influence of the method of production on the qualitative indicators of pelmeni
Authors: Стріха, Людмила Олександрівна
Strikha, Ludmila
Крамаренко, Олександр Сергійович
Kramarenko, Alexandr
Keywords: пельмені
спосіб ліплення ручний
фізико-хімічні показники
показники зовнішнього вигляду
консистенції
Issue Date: 2018
Citation: Стріха Л. О. Оцінка впливу способу виготовлення на якісні показники пельменів / Л. О. Стріха, О. С. Крамаренко // Вісник Сумського національного аграрного університету. - 2018. – Вип. 8 – С. 142-145.
Abstract: У статті викладено результати досліджень фізико-хімічних та органолептичних показників пельменів. Встановлено, що втрати маси при заморожуванні пельменів залежать від способу ліплення і характеризувались вищими значеннями для пельменів машинного формування. Пельмені всіх видів за фізико-хімічними показниками відповідали вимогам стандарту. Вищі показники органолептичної оцінки мали пельмені ручного ліплення.
The article presents the results of studying of physico-chemical and organoleptic parameters of pelmeni. It was established that mass losses during the freezing of pelmeni depends on the sculpting method and were characterized by higher values for machine manufacture pelmeni. Pelmeni of all types according to physical and chemical indices meets the requirements of the standard. Higher indicators of organoleptic evaluation had handmade sculpting pelmeni.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4851
Appears in Collections:Статті (Факультет ТВППТСБ)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.