Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5072
Назва: Регулювання потенціалу виробництва сільськогосподарської продукції на основі індикаторів продовольчої безпеки
Інші назви: Regulation of production capacity of agricultural production on the basis of food security indicators
Автори: Шебаніна, Олена В’ячеславівна
Shebanina, Olena
Burkovska, Anna
Бурковська, Ганна Іванівна
Ключові слова: продовольча безпека
індикатори продовольчої безпеки
споживання продуктів харчування
виробництво продовольчих продуктів
імпорт продовольства
енергетична поживність раціону
food safety
food safety indicators
food consumption
production of food products
food imports
energy nutrition of the diet
Дата публікації: 2018
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Шебаніна О. В. Регулювання потенціалу виробництва сільськогосподарської продукції на основі індикаторів продовольчої безпеки / О. В. Шебаніна, Г. І. Бурковська // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2018. - Вип. 3 (99). - С. 4-11. - DOI: 10.31521/2313-092X/2018-3(99)-1.
Серія/номер: ;DOI: 10.31521/2313-092X/2018-3(99)-1
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано стан продовольчої безпеки України за основними її індикаторами. Розроблено факторну модель залежності достатності запасів зерна у державних резервах від обсягів резервного зерна у сховищах та об’ємів внутрішнього споживання зерна населенням. Використано регресійний аналіз впливу факторів на урожайність зернових культур для оцінки ефективності використання землі та капіталу. Визначено рівні продовольчої незалежності від імпорту та забезпеченості раціону населення основними видами продуктівхарчування.
The article analyzes the state of food security in Ukraine on the basis of its main indicators. The factor model of the grain in the state reserves dependence on the volume of reserving and volumes of domestic consumption of grain by the population is developed. The regression analysis of the factors influence on the yield of grain crops is used to assess the efficiency of land and capital use. The levels of food indep endence from the import and supply of basic foodstuffs are determined.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5072
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2018. - Вип. 3 (99)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n99v3r2018shebanina.pdf1,47 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.