Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5245
Title: ВПЛИВ ТИПУ ГОДІВНИЦІ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА ЗБЕРЕЖЕНІСТЬ ПОРОСЯТ В УМОВАХ ТОВ «ТАВРІЙСЬКІ СВИНІ» ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Authors: Лихач, Вадим Ярославович, науковий керівник
Лихач, Вадим Ярославович, научный руководитель
Likhach, Vadym, scientific director
Герасимова, А.С.
Keywords: технологія
тип годівниці
поросята
продуктивність
кормова поведінка
Issue Date: 2018
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Abstract: В статті представлені результати досліджень вивчення впливу типу самогодівниці для поросят у період від початку привчання (5-й день життя поросяти) до згодовування суперстартерних комбікормів до переведення на дорощування (35-й день життя поросяти) на продуктивні якості (жива маса, середньодобові прирости, показник збереженості). Науково-господарський дослід проводився в умовах ТОВ «Таврійські свині» Херсонської області. За результатами проведених досліджень встановлено, що використання вперше запропонованої удосконаленої самогодівниці для годівлі молодняку свиней протягом підсисного періоду та першого етапу дорощування забезпечило отримання показників живої маси у віці 35 днів (ІІІ та ІV дослідні групи) на 10,8% та 17,2% вище аналогів І та ІІ групи, які споживали корм зі звичайної бункерної самогодівниці, це зумовило отримання вищих середньодобових приростів – на 16,7-26,2%.
Description: Герасимова А. С. Вплив типу годівниці на продуктивність та збереженість поросят в умовах ТОВ «Таврійські свині» Херсонської області / А. С. Герасимова // Студентський науковий вiсник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. - 2018. - Вип. 2 (12). - С. 44-51.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5245
Appears in Collections:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. - 2018. - Вип. 2 (12)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
studentresearchjournal_sg_12_08.pdf310,26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.