Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5652
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПатика, Н. І.-
dc.contributor.authorПріб, К. А.-
dc.contributor.authorPatyka, Nataliia-
dc.contributor.authorPrib, Kateryna-
dc.date.accessioned2019-04-16T12:06:28Z-
dc.date.available2019-04-16T12:06:28Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationПатика Н. І. Світовий ринок продуктів тваринного походження та напрями посилення позицій України на ньому / Н. І. Патика, К. А. Пріб // Modern Economics. - 2019. - Вип. 13. - С. 194-200. - DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V13(2019)-30.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5652-
dc.description.abstractУ статті проведено оцінювання позицій України на світовому ринку тваринницьких продуктів та обґрунтовано наукові засади щодо їх посилення у перспективі. За результатами проведеного аналізу динаміки українського експорту продукції тваринного походження зроблено висновок, що спостерігається тенденція до його зростання: у 2017 р. обсяги експорту перевищували у 1,5 раза аналогічний показник 2005 р., проте у загальній структурі вітчизняного експорту тваринницька продукція займає лише 2,6%, що в понад 8 разів менше частки рослинницької продукції. Оцінено, що питома вага України на світовому ринку продуктів тваринного походження є низькою та по основних його сегментах не перевищує 0,1–1,0%. Причинами такої ситуації визначені: низька концентрація виробництва; використання застарілих технологій вирощування тварин, що стримує збільшення продуктивності та спричинює порівняно високу собівартість виробництва продукції ; незадовільний рівень логістики українських продуктів на світовому ринку; високі ризики епізоотій тощо. Визначено основні напрями посилення українських позицій на світовому ринку тваринницької продукції, а саме: розвиток і стимулювання приватної підприємницької ініціативи виробників тваринницької продукції; запровадження механізмів державної підтримки конкурентоспроможності продуктів тваринного походження на внутрішньому і зовнішньому ринках ; розвиток логістичної інфраструктури української тваринницької продукції; запровадження світових стандартів якості; розширення зон вільної торгівлі; укладення міжнародних договорів між Україною та іншими державами з метою сприяння міжнародній торгівлі тощо.uk_UA
dc.description.abstractThe share of livestock products in the Ukraine’s export flows is insignificant due to the relatively low competitiveness and weakness of Ukrainian producers in world markets. Therefore, the livestock development and the exports growth of livestock products are an important strategic task of the Ukraine’s economic policy.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectнапрямиuk_UA
dc.subjectсвітовий ринок тваринницької продукціїuk_UA
dc.subjectекспортuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectпозиціїuk_UA
dc.subjectсільське господарство Україниuk_UA
dc.subjectdirectionsuk_UA
dc.subjectlivestock products world marketuk_UA
dc.subjectexportuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectpositionsuk_UA
dc.subjectUkraine’s agricultureuk_UA
dc.titleСвітовий ринок продуктів тваринного походження та напрями посилення позицій України на ньомуuk_UA
dc.title.alternativeLivestock Products World Market and Directions for Strengthening of Ukraine’s Positions on ituk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Modern Economics. - 2019. - Вип. 13

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
patyka.pdf428,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.