Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5831
Title: | Гістоструктурний аналіз м’язової тканини свиней, вирощених в умовах промислової технології |
Other Titles: | Histostructural analysis of pig's muscle tissue grown under conditions of industrial technology |
Authors: | Лихач, Вадим Ярославович Likhach, Vadym Лихач, Анна Василівна Likhach, Anna Фаустов, Ростислав Вікторович Faustov, R. |
Keywords: | технологія порода чистопородне розведення схрещування м’язова тканина гістологічна будова паренхіма строма technology breed purebred breeding crossbreeding muscle tissue histological structure parenchyma stroma |
Issue Date: | 2018 |
Citation: | Гістоструктурний аналіз м’язової тканини свиней, вирощених в умовах промислової технології / В. Я. Лихач, А. В. Лихач, Р. В. Фаустов // Аграрний вісник Причорномор’я. - 2018. - Вип. 87-2. - С. 69-75. |
Abstract: | Наведені результати досліджень особливостей гістологічної будови м’язової тканини свиней різних порід та поєднань в умовах промислової технології. Визначена породна специфічність формування м’язових волокон дослідних груп. Чистопородні тварини характеризуються виходом пісного м’яса. У свиней поєднань ♀ВБ × ♂ДУСС; ♀ДУСС × ♂ВБ; ♀Л × ♂ВБ; ♀ВБ × ♂Л відмічається «мармуровість» м’язової тканини, м’ясо ніжне. Помісний молодняк генотипів ♀Л × ♂ДУСС і ♀ДУСС × ♂Л має пісне, сухе м’ясо. Аналіз результатів гістологічного моніторингу достовірно довів, що міжпородне схрещування є достатньо потужним фактором, який формує екстер’єрні особливості та визначає специфіку мікрорівневих організацій соматичної мускулатури. The article presents the results of research of the histological structure of muscle tissue of pigs of different breeds and combinations in the conditions of industrial technology. Detected breed specificity of the formation of muscle fibers of the experimental groups. Purebred animals was characterized by the yield of lean meat. Pigs combinations ♀LW × ♂DUSS; ♀DUSS × ♂LW; ♀L × ♂LW; ♀LW × ♂L marked "marbling" of muscle tissue, meat tender. Young animals ща crossbred genotypes ♀L × ♂DUSS and ♀DUSS × ♂L has a lean, dry meat. Analysis of the results of histological monitoring convincingly proved that the crossbreeding is quite a powerful factor that forms the exterior features and determines the specific micro-level organizations of somatic musculature. |
URI: | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5831 |
Appears in Collections: | Статті (Факультет ТВППТСБ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Стаття_Лихач_МНАУ.pdf | 1,48 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.