Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6101
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бакланова, Л. В. | - |
dc.contributor.author | Baklanova, L. | - |
dc.date.accessioned | 2019-08-01T06:54:09Z | - |
dc.date.available | 2019-08-01T06:54:09Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Бакланова Л. В. Активність ферментів крові лактуючих корів за різних показників об’ємно-вагового коефіцієнта та числа лактацій / Л. В. Бакланова // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 1 (101). - С. 84-89. - DOI: 10.31521/2313-092X/2019-1(101)-11. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6101 | - |
dc.description.abstract | У статті висвітлено результати дослідження активності ферментів крові лактуючих корів української червоної молочної породи у період 2-4-ї лактацій залежно від показників об’ємно-вагового коефіцієнта і числа лактацій. Встановлено, що корови з більш високими показниками об’ємно -вагового коефіцієнта мали найвищий показник ферменту аспартатамінотрансферази. З підви щенням показника об’ємно-вагового коефіцієнта до 0,573 у корів четвертої лактації зростає активність усіх досліджуваних ферментів (АСТ, АЛТ, ГГТ, ЛДТ) з найбільшим підвищенням ЛДТ (на 64,1%) і найменшим АЛТ – на 3,7%. | uk_UA |
dc.description.abstract | The article deals with the activity of blood enzymes of lactating cows of the Ukrainian red dairy breed in the period of 2-4 lactations, depending on the indicators of volume-weight coefficient and the number of lactations. It was established that сows with a higher volume-weight ratio also had the highest rate of the enzyme aspartate aminotransferase. With an increase in the volume-weight ratio to 0.573 in cows of the fourth lactation, the activity of all the studied enzymes (AST, ALT, GGT, LDT) with the highest indicator (64.1%) of the enzyme LDT and the lowest (3.7%) in ALT enzyme increases. | - |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Миколаївський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | ферменти крові | uk_UA |
dc.subject | корова | uk_UA |
dc.subject | лактація | uk_UA |
dc.subject | об’ємно-ваговий коефіцієнт | uk_UA |
dc.subject | активність ферментів крові | uk_UA |
dc.subject | enzymes of blood | uk_UA |
dc.subject | cow | uk_UA |
dc.subject | lactation | uk_UA |
dc.subject | volume-weight coefficient | uk_UA |
dc.subject | activity of blood | uk_UA |
dc.title | Активність ферментів крові лактуючих корів за різних показників об’ємно-вагового коефіцієнта та числа лактацій | uk_UA |
dc.title.alternative | Activity of blood enzymes of lactating cows with different indicators of volume and weight coefficient and number of lactations | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 1 (101) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
12baklanova.pdf | 1,33 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.