Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6306
Назва: Вплив строків сівби різних сортів озимого ячменю та задіяних сполук мікроелементів на фотосинтетичну продуктивність
Інші назви: The impact of the sowing time of different varieties of winter barley and microelement compounds involved on photosynthetic performance
Автори: Федорчук, Михайло Іванович
Fedorchuk, Mikhail
Нагірний, В.В.
Nagirny, V.
Ключові слова: сорти ячменю
строки сівби насіння
сполуки мікроелементів
площа листя
маса абсолютно сухої речовини
barley varieties
sowing dates
trace elements
leaf area
mass of absolutely dry matter
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Федорчук М. І. Вплив строків сівби різних сортів озимого ячменю та задіяних сполук мікроелементів на фотосинтетичну продуктивність / М. І. Федорчук, В. В. Нагірний // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 2 (102). - С. 34-40. - DOI: 10.31521/2313-092X/2019-2(102)-5.
Короткий огляд (реферат): У статті представлено результати досліджень впливу строків сівби різних сортів озимого ячменю та сполук мікроелементів, задіяних для передпосівного обробітку насіння на формування площі листя, фотосинтетичного потенціалу та синтезу абсолютно сухої маси рослин. Встановлено, що більш продуктивне формування площі листя, збільшення фотосинтетичного потенціалу та високу продуктивність фотосинтезу у несприятливих умовах водного та теплового режимів формує сорт Дев’ятий вал порівняно з іншими сортами.
The article presents the results of studies on the effect of the sowing time of different varieties of winter barley and trace element compounds used for pre-sowing seed treatment on the formation of leaf area, photosynthetic potential and the synthesis of absolutely dry plant mass. It is noted that a more productive formation of leaf area, an increase in the photosynthetic potential and a high productivity of photosynthesis, under adverse conditions of water and thermal conditions, is most fully provided by the Ninth Shaft variety in comparison with other varieties.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6306
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 2 (102)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
PDF-6.pdf445,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.