Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6332
Назва: | Аналіз причин вибуття та тривалість господарського використання корів червоної степової породи |
Автори: | Каратєєва, Олена Іванівна Karatieieva, Helena |
Ключові слова: | вибуття корів причини вибракування продуктивне довголіття тривалість господарського використання довічна продуктивність коефіцієнт використання корів retirement of cows reasons for culling productive longevity duration of economic use lifetime performance coefficient of utilization of cows |
Дата публікації: | 2019 |
Бібліографічний опис: | Analysis of the causes of disposal and the period of economic use of the Red Steppe breed cows |
Короткий огляд (реферат): | У роботі висвітлено результати дослідження основних причин вибракування корів та
встановлено їх зв'язок з віком. Дослідження тварин різних ліній підтверджують, що зі збільшенням
терміну господарського використання подовжується продуктивне життя корів, а також їх довічна
молочна продуктивність. Тривалість господарського використання корів має певну залежність від їх
продуктивних характеристик, а саме - більш продуктивні тварини швидше виснажують ресурси свого
організму і, як наслідок, скоріше піддаються вибракуванню. Натомість, тварини з рівномірним, хоча і
відносно низьким проявом молочної продуктивності, протягом життя довше зберігають здатність
до продуктивного використання, що є більш економічно вигідним для господарства. The paper highlights the results of the analysis of the main reasons for the culling of cows and established their relationship with age. The studies of animals of different lines confirm that with an increase in the period of economic use, the productive life of cows, as well as their lifelong milk production, is also extended. The duration of the economic use of cows has a certain dependence on their productive characteristics, namely, more productive animals deplete the resources of their bodies more quickly and, as a result, are more likely to be rejected. On the other hand, animals with a steady, albeit somewhat smaller display of milk productivity during life longer retain the ability for productive use and this is more profitable from an economic point of view. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6332 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 2 (102) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
PDF-14.pdf | 462,99 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.