Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6445
Назва: | Якість зерна пшениці спельти в умовах Миколаївської області |
Інші назви: | Wheat grain quality is winter spelta in the conditions of the Nikolaev area |
Автори: | Корхова, Маргарита Михайлівна Коваленко, Олег Анатолійович Ткачук, Наталя Korkhova, Margaryta Kovalenko, Oleg Tkachuk, Natalia |
Ключові слова: | пшениця спельта якість зерна масова частка білка масова частка клейковини індекс деформації клейковини spelta wheat grain quality protein mass fraction gluten mass fraction gluten deformation index |
Дата публікації: | 2019 |
Бібліографічний опис: | Корхова М. М. Якість зерна пшениці спельти в умовах Миколаївської області / М. М. Корхова, О. А. Коваленко, Н. Ф. Ткачук // Розвиток аграрної галузі та впровадження наукових досліджень у виробництво : матеріали міжнар. науково-практичної конференції, 16-18 жовтня 2019 р., м. Миколаїв. – Миколаїв : МНАУ, 2019. – С. 8-10. |
Короткий огляд (реферат): | В матеріалах конференції викладено результати трирічних досліджень щодо виявлення якісних показників зерна вітчизняних сортів спельти озимої – Зоря України та Європа за різних гідротермічних умов року. Встановлено, що найвищі показники якості зерна пшениці спельти були по сорту Зоря України. В середньому за 2016-2018 рр. досліджень в умовах Миколаївської області масова частка білка в зерні становила – 21,9%, клейковини – 44,9%, індекс деформації клейковини – 100, число падіння – 451, що на 7,7%; 12,4%; 7; 93 відповідно більше, ніж по сорту Європа. The conference materials outline the results of three-year studies on the detection of quality indicators of grain of domestic winter spelled varieties - Dawn of Ukraine and Europe under different hydrothermal conditions of the year. It was found that the highest quality indices of spelled wheat grain were of the Zory Ukrainy variety. On the average for 2016-2018 of researches in the conditions of the Nikolaev area mass share of protein in grain made - 21,9%, gluten - 44,9%, index of deformation of gluten - 100, number of fall - 451, that on 7,7%; 12.4%; 7; 93, respectively, more than in Europe. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6445 |
Розташовується у зібраннях: | Розвиток аграрної галузі та впровадження наукових досліджень у виробництво - 2019 Статті (Факультет агротехнологій) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
8-10.pdf | 220,94 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.