Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6604
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВасилишина, О. В.-
dc.contributor.authorVasylyshyna, O.-
dc.date.accessioned2020-04-30T06:39:40Z-
dc.date.available2020-04-30T06:39:40Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationВасилишина О. В. Оптимізація зберігання плодів вишні з попередньою обробкою розчином хітозану / О. В. Василишина // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 3 (103). - С. 80-87.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6604-
dc.description.abstractУ результаті проведених досліджень виявлено позитивний вплив попередньої обробки плодів вишні 1% розчином хітозану. Після 21 доби зберігання вихід товарної продукції для вишні сорту Шпанка складав 85,5% та Лотівка ‒ 84,4%, втрати маси зменшилися на 20% і складали 4,6 та 3,8%. При цьому втрати сухих розчинних речовин є найнижчими – 2,9 та 3,9%, втрати вмісту аскорбінової кислоти − 22,7 та 16,9%. На основі проведеного кореляційно-регресійного аналізу за тривалістю зберігання отримано математичну модель визначення товарної оцінки плодів вишні.uk_UA
dc.description.abstractPositive effect of preliminary processing of cherry fruit with 1% solution of chitosan was revealed. After 21 days of storage, the yield of fruit products of the cherry variety of Shpanka was 85,5% and Lotovka – 84,4%; weight loss decreased by 20% and accounted for 4,6% and 3,8% respectively. At the same time, the losses of dry soluble substances are the lowest – 2,9 and 3,9%, losses of ascorbic acid content – 22,7% and 16,9%. On the basis of the correlation-regression analysis, a mathematical model for determining the commodity evaluation of cherry fruit was obtained based on storage duration and mass loss-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectплоди вишніuk_UA
dc.subjectтоварна якістьuk_UA
dc.subjectвтрати масиuk_UA
dc.subjectхітозанuk_UA
dc.subjectcherryuk_UA
dc.subjectcommodity qualityuk_UA
dc.subjectmass lossuk_UA
dc.subjectchitosanuk_UA
dc.titleОптимізація зберігання плодів вишні з попередньою обробкою розчином хітозануuk_UA
dc.title.alternativeOptimization of storage fruit foods with preparing processing by hytosan solutionuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 3 (103)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n103v3r2019vasylyshyna.pdf575,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.