Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6604
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Василишина, О. В. | - |
dc.contributor.author | Vasylyshyna, O. | - |
dc.date.accessioned | 2020-04-30T06:39:40Z | - |
dc.date.available | 2020-04-30T06:39:40Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Василишина О. В. Оптимізація зберігання плодів вишні з попередньою обробкою розчином хітозану / О. В. Василишина // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 3 (103). - С. 80-87. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6604 | - |
dc.description.abstract | У результаті проведених досліджень виявлено позитивний вплив попередньої обробки плодів вишні 1% розчином хітозану. Після 21 доби зберігання вихід товарної продукції для вишні сорту Шпанка складав 85,5% та Лотівка ‒ 84,4%, втрати маси зменшилися на 20% і складали 4,6 та 3,8%. При цьому втрати сухих розчинних речовин є найнижчими – 2,9 та 3,9%, втрати вмісту аскорбінової кислоти − 22,7 та 16,9%. На основі проведеного кореляційно-регресійного аналізу за тривалістю зберігання отримано математичну модель визначення товарної оцінки плодів вишні. | uk_UA |
dc.description.abstract | Positive effect of preliminary processing of cherry fruit with 1% solution of chitosan was revealed. After 21 days of storage, the yield of fruit products of the cherry variety of Shpanka was 85,5% and Lotovka – 84,4%; weight loss decreased by 20% and accounted for 4,6% and 3,8% respectively. At the same time, the losses of dry soluble substances are the lowest – 2,9 and 3,9%, losses of ascorbic acid content – 22,7% and 16,9%. On the basis of the correlation-regression analysis, a mathematical model for determining the commodity evaluation of cherry fruit was obtained based on storage duration and mass loss | - |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | плоди вишні | uk_UA |
dc.subject | товарна якість | uk_UA |
dc.subject | втрати маси | uk_UA |
dc.subject | хітозан | uk_UA |
dc.subject | cherry | uk_UA |
dc.subject | commodity quality | uk_UA |
dc.subject | mass loss | uk_UA |
dc.subject | chitosan | uk_UA |
dc.title | Оптимізація зберігання плодів вишні з попередньою обробкою розчином хітозану | uk_UA |
dc.title.alternative | Optimization of storage fruit foods with preparing processing by hytosan solution | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 3 (103) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
n103v3r2019vasylyshyna.pdf | 575,35 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.