Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6604
Title: | Оптимізація зберігання плодів вишні з попередньою обробкою розчином хітозану |
Other Titles: | Optimization of storage fruit foods with preparing processing by hytosan solution |
Authors: | Василишина, О. В. Vasylyshyna, O. |
Keywords: | плоди вишні товарна якість втрати маси хітозан cherry commodity quality mass loss chitosan |
Issue Date: | 2019 |
Citation: | Василишина О. В. Оптимізація зберігання плодів вишні з попередньою обробкою розчином хітозану / О. В. Василишина // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 3 (103). - С. 80-87. |
Abstract: | У результаті проведених досліджень виявлено позитивний вплив попередньої обробки плодів вишні
1% розчином хітозану. Після 21 доби зберігання вихід товарної продукції для вишні сорту Шпанка складав
85,5% та Лотівка ‒ 84,4%, втрати маси зменшилися на 20% і складали 4,6 та 3,8%. При цьому втрати
сухих розчинних речовин є найнижчими – 2,9 та 3,9%, втрати вмісту аскорбінової кислоти − 22,7 та 16,9%.
На основі проведеного кореляційно-регресійного аналізу за тривалістю зберігання отримано математичну
модель визначення товарної оцінки плодів вишні. Positive effect of preliminary processing of cherry fruit with 1% solution of chitosan was revealed. After 21 days of storage, the yield of fruit products of the cherry variety of Shpanka was 85,5% and Lotovka – 84,4%; weight loss decreased by 20% and accounted for 4,6% and 3,8% respectively. At the same time, the losses of dry soluble substances are the lowest – 2,9 and 3,9%, losses of ascorbic acid content – 22,7% and 16,9%. On the basis of the correlation-regression analysis, a mathematical model for determining the commodity evaluation of cherry fruit was obtained based on storage duration and mass loss |
URI: | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6604 |
Appears in Collections: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2019. - Вип. 3 (103) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
n103v3r2019vasylyshyna.pdf | 575,35 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.