Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6702
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Кот, Стах Петрович | - |
dc.contributor.author | Kot, Stah | - |
dc.contributor.author | Бондар, Алла Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Bondar, Alla | - |
dc.contributor.author | Стародубець, Олексій Олександрович | - |
dc.contributor.author | Starodubets, Aleksey | - |
dc.contributor.author | Коцюбенко, Ганна Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Kotsyubenko, Anna | - |
dc.contributor.author | Петренко, А. | - |
dc.date.accessioned | 2020-05-08T08:23:41Z | - |
dc.date.available | 2020-05-08T08:23:41Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Санітарно-гігієнічна оцінка показників мікроклімату свинарника-маточника [Електронний ресурс] / [С. П. Кот, А. О. Бондар, О. О. Стародубець та ін.] // Тваринництво України. - 2020. - № 2. - С. 25-29. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6702 | - |
dc.description.abstract | В забезпеченні населення України м’ясом важливе значення має свинарство, як галузь тваринництва, вона дає продукти харчування високої цінності і якості. Із загальної кількості отриманого в світі м’яса 35% складає свинина. Основною метою безперервного постачання свиней є виробництва свинини у кількості, яка вимагається потребою країни, а також належної якості, що відповідає вимогам харчування людини при можливо низьких витратах. Гігієна тварин є частиною сучасної профілактичної ветеринарії і займається охороною здоров’я. На свинарських фермах передбачається процес відтворювання свиней, організація поетапного формування однорідних груп тварин і виключно високо інтенсивне ведення свинарства. У таких умовах факторами, які призводять до зниження резистентності імунобіологічної реактивності і виникненню захворювань, являються стресові навантаження при ранньому відлученні поросят, різкій зміні годівлі, різні перегрупування тварин, погані умови мікроклімату і інше. На мікроклімат в приміщенні впливає багато факторів, зокрема: вид тварин та статево-вікова характеристика групи поголів’я; кількість тварин, а саме його завантаженість; матеріали, з яких побудоване приміщення, стеля та дах; наявність матеріалів, що утеплюють приміщення, тамбурів, стелі та інше; кількість верей та вікон, їх стан, склад та якість встановлення; наявність вентиляції, обігрівачів локальних або загальних та ін. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | свинарство | uk_UA |
dc.subject | гігієна тварин | uk_UA |
dc.subject | санітарно-гігієнічна оцінка | uk_UA |
dc.subject | освітлення | uk_UA |
dc.subject | тепловий баланс | uk_UA |
dc.subject | тепловтрати | uk_UA |
dc.subject | об’єм вентиляції | uk_UA |
dc.subject | коефіцієнт теплопередачі | uk_UA |
dc.title | Санітарно-гігієнічна оцінка показників мікроклімату свинарника-маточника | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Статті (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Стаття твариництво України 2020_Бондар.pdf | 317,86 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.