Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6702
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКот, Стах Петрович-
dc.contributor.authorKot, Stah-
dc.contributor.authorБондар, Алла Олександрівна-
dc.contributor.authorBondar, Alla-
dc.contributor.authorСтародубець, Олексій Олександрович-
dc.contributor.authorStarodubets, Aleksey-
dc.contributor.authorКоцюбенко, Ганна Анатоліївна-
dc.contributor.authorKotsyubenko, Anna-
dc.contributor.authorПетренко, А.-
dc.date.accessioned2020-05-08T08:23:41Z-
dc.date.available2020-05-08T08:23:41Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationСанітарно-гігієнічна оцінка показників мікроклімату свинарника-маточника [Електронний ресурс] / [С. П. Кот, А. О. Бондар, О. О. Стародубець та ін.] // Тваринництво України. - 2020. - № 2. - С. 25-29.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6702-
dc.description.abstractВ забезпеченні населення України м’ясом важливе значення має свинарство, як галузь тваринництва, вона дає продукти харчування високої цінності і якості. Із загальної кількості отриманого в світі м’яса 35% складає свинина. Основною метою безперервного постачання свиней є виробництва свинини у кількості, яка вимагається потребою країни, а також належної якості, що відповідає вимогам харчування людини при можливо низьких витратах. Гігієна тварин є частиною сучасної профілактичної ветеринарії і займається охороною здоров’я. На свинарських фермах передбачається процес відтворювання свиней, організація поетапного формування однорідних груп тварин і виключно високо інтенсивне ведення свинарства. У таких умовах факторами, які призводять до зниження резистентності імунобіологічної реактивності і виникненню захворювань, являються стресові навантаження при ранньому відлученні поросят, різкій зміні годівлі, різні перегрупування тварин, погані умови мікроклімату і інше. На мікроклімат в приміщенні впливає багато факторів, зокрема: вид тварин та статево-вікова характеристика групи поголів’я; кількість тварин, а саме його завантаженість; матеріали, з яких побудоване приміщення, стеля та дах; наявність матеріалів, що утеплюють приміщення, тамбурів, стелі та інше; кількість верей та вікон, їх стан, склад та якість встановлення; наявність вентиляції, обігрівачів локальних або загальних та ін.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectсвинарствоuk_UA
dc.subjectгігієна тваринuk_UA
dc.subjectсанітарно-гігієнічна оцінкаuk_UA
dc.subjectосвітленняuk_UA
dc.subjectтепловий балансuk_UA
dc.subjectтепловтратиuk_UA
dc.subjectоб’єм вентиляціїuk_UA
dc.subjectкоефіцієнт теплопередачіuk_UA
dc.titleСанітарно-гігієнічна оцінка показників мікроклімату свинарника-маточникаuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття твариництво України 2020_Бондар.pdf317,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.