Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6913
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Кравченко, Олена Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Кравченко, Елена Александровна | - |
dc.contributor.author | Kravchenko, Helen | - |
dc.contributor.author | Мельник, Володимир Олександрович | - |
dc.contributor.author | Мельник, Владимир Александрович | - |
dc.contributor.author | Melnik, Vladimir | - |
dc.date.accessioned | 2020-05-28T06:23:53Z | - |
dc.date.available | 2020-05-28T06:23:53Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Кравченко О. О. Технології мікробного синтезу [Електронний ресурс] : конспект лекцій / О. О. Кравченко, В.О. Мельник. - Електрон. текст. дані. – Миколаїв : МНАУ, 2020. – 88 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/6913 | - |
dc.description.abstract | В конспекті лекцій висвітлено матеріали, що стосуються біохімії і фізіології мікроорганізмів, які синтезують біологічно активні сполуки, а також біохімічні механізми синтезів. Викладено обмін азоту у мікроорганізмів, амінокислотний склад білків, основні шляхи обміну сполук азоту, також містяться дані про обмін вуглеводів, його регуляції фосфатами середовища, асиміляції вуглеводів і їх участі в конструктивному і енергетичному обмінах. Містить відомості про різні ліпіди, про шляхи асиміляції жирів і жирних кислот, містить дані про зольний склад мікробних клітин і деяких рослинних продуктів, що вживаються в якості компонентів середовищ. Широко представлений матеріал, що стосується впливу pH на процеси життєдіяльності клітини. У розділі «Ферменти» приведена схема регуляції синтезу ферментних білків. Викладено матеріали про методи отримання ферментних препаратів з мікроорганізмів і їх характеристика. Синтез амінокислот розглянуто на прикладах глютамінової кислоти, аланіну і лізину. Особливу увагу приділено значенню біотину в реакції синтезу, його вмісту в природних продуктах, компонентах середовищ. Призначений для здобувачів ступеня вищої освіти «магістр» денної форми навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Миколаївський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.title | Технології мікробного синтезу | uk_UA |
dc.type | Book | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Конспекти та курси лекцій (Факультет ТВППТСБ) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Конспект ЛК ТМ синтезу 2020.pdf | 1,22 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.