Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7581
Назва: Сертифікація агровиробників як чинник формування їх конкурентних переваг на світовому ринку
Інші назви: Сертификация агропроизводителей как фактор формирования их конкурентных преимуществ на мировом ринке
Certification of agricultural producers as the factor of their competitive advantages for the world market
Автори: Шебаніна, Олена В’ячеславівна
Шебанина, Елена Вячеславовна
Shebanina, Elena
Федосєєва, Ганна Степанівна
Федосеева, Анна Степановна
Fedosіeіeva, Hanna
Ключові слова: агровиробник
міжнародна сертифікація
світовий ринок
конкурентні переваги
міжнародні схеми сертифікації сільськогосподарської продукції
агропроизводитель
международная сертификация
мировой рынок
конкурентные преимущества
международные схемы сертификации сельскохозяйственной продукции
agricultural producer
international certification
world market
competitive advantages
international schemes of certification of agricultural products
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Шебаніна О. В. Сертифікація агровиробників як чинник формування їх конкурентних переваг на світовому ринку / О. В. Шебаніна, Г. С. Федосєєва // Вісник Чернівецького торгівельно–економічного інституту. Економічні науки. - 2018. - №3 (71). - С. 59–65.
Короткий огляд (реферат): Досліджується міжнародна сертифікація як чинник формування конкурентних переваг вітчизняних агровиробників на світовому ринку. Зазначається, що не зважаючи на досить часте вживання термінів «міжнародна сертифікація» і «міжнародний сертифікат» не існує міжнародних органів сертифікації, які могли б видавати міжнародні сертифікати. Названо найбільші акредитаційні центри що надають послуги в сільському господарстві та міжнародні системи сертифікації сільського господарства. Обґрунтовано типовий алгоритм сертифікації діяльності виробників сільськогосподарської продукції України на відповідність вимогам міжнародних систем в контексті формування їх конкурентних переваг на світовому ринку. Визначені напрями державної підтримки агровироників котрі проходять процес міжнародної сертифікації вперше.
Исследуется международная сертификация как фактор формирования конкурентных преимуществ отечественных агропроизводителей на мировом рынке. Отмечается, что несмотря на довольно частое употребление терминов «международная сертификация» и «международный сертификат» не существует международных органов сертификации, которые могли бы выдавать международные сертификаты. Названы самые извесные аккредитационные центры предоставляющих услуги в сельском хозяйстве и международные системы сертификации сельского хозяйства. Обоснованно типичный алгоритм сертификации деятельности производителей сельскохозяйственной продукции Украины на соответствие требованиям международных систем в контексте формирования их конкурентных преимуществ на мировом рынке. Определены направления государственной поддержки агропроизводителей которые проходят процесс международной сертификации впервые.
Studied the international certification is as a factor in the formation of competitive advantages of domestic producers in the world market. It is noted that despite the frequent use of the terms "international certification" and "international certificate", there are no international certification bodies that could issue international certificates. Named the largest accreditation centers providing services in agriculture and international agricultural certification systems. The typical algorithm of certification of activity of agricultural producers of Ukraine on compliance with the requirements of international systems in the context of forming their competitive advantages on the world market is substantiated. The directions of state support of agricultural producers who are undergoing the process of international certification for the first time are determined.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7581
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
15.pdf161,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.